Τεχνολογία

Κυκλοφόρησε το νέο Yahoo Messenger για web, Android και iOS

yahoo_messenger

Η Yahoo κυκλοφόρησε σήμερα την ανανεωμένη πλατφόρμα Yahoo Messenger για web και φορητές συσκευές, με την οποία φιλοδοξεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι προσφέροντας μια υπηρεσία τύπου Facebook Messenger.

Η εταιρεία έχει επανασχεδιάσει ριζικά την πλατφόρμα της έχοντας στο επίκεντρο τη δυνατότητα να προσθέτεις επαφές στις συνομιλίες σου με ένα κλικ και παρουσιάζει ενδιαφέρον ο αλγόριθμος που αναγνωρίζει τις σχέσεις του χρήστη με τις υπόλοιπες επαφές του (προστίθενται άμεσα από τη λίστα του λογαριασμού email) προτείνοντας αυτούς που συμμετέχουν συχνότερα στις συζητήσεις.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό αφορά την προσθήκη φωτογραφιών. Στις περισσότερες πλατφόρμες messaging ο χρήστης καλείται να επιλέξει μεταξύ ταχύτητας και ποιότητας. 

Στο Yahoo Messenger θα έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει τις φωτογραφίες στη συνομιλία και οι υπόλοιποι να βλέπουν άμεσα μια προεπισκόπηση τους μέχρι να ολοκληρωθεί το uploading που συνεχίζεται στο background. 

Οι φωτογραφίες αποθηκεύονται αυτόματα στο cloud και δεν επιβαρύνεται η συσκευή. Αξιοσημείωτο, επίσης, το γεγονός ότι ένα πακέτο φωτογραφιών εμφανίζεται στη συνομιλία οριζόντια, έτσι ώστε να μην χάνονται οι χρήστες μεταξύ των γραπτών μηνυμάτων.

Ακόμη, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν “like” σε κάθε φωτογραφία μέσα στη συζήτηση, ενώ θα μπορούν να διαγράφουν κάποιο μήνυμα/φωτογραφία/gif που μετάνιωσαν και δεν θα εμφανίζεται πουθενά στο ιστορικό της συζήτησης.

Πηγή: e-pcmag.gr