Τεχνολογία

Δύο φοιτητές κατάφεραν να ξεγελάσουν την Apple και να της αποσπάσουν 900.000 δολάρια

apple.jpg

Πήγαν να εξαπατήσουν την Apple, αλλά τους πήραν χαμπάρι! Ο λόγος για δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον που έστησαν απάτη σε βάρος του τεχνολογικού κολοσσού, κατορθώνοντας μάλιστα να της αποσπάσουν 900.000 δολάρια!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CNBC, οι δύο νέοι, ο Quan Jiang και ο Yangyang Zhou, αποφάσισαν να στήσουν απάτη, βασιζόμενοι σε απομιμήσεις των iPhone.

Συγκεκριμένα, οι Quan Jiang και Yangyang Zhou κατηγορούνται πως έστειλαν χιλιάδες απομιμήσεις των iPhone στην εταιρεία προς… επιδιόρθωση, με την αιτιολογία ότι τα smartphone της Apple δεν ενεργοποιούνται!

Ως αντάλλαγμα, οι δύο φοιτητές λάμβαναν από την Apple δύο ολοκαίνουργια, αυθεντικά iPhone αφού το πρόβλημα που δήθεν ανέφεραν στην εταιρεία καλυπτόταν από την εγγύηση.
Σωρευτικά ως το τέλος του 2017 – και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά – οι δύο φοιτητές είχαν υποβάλλει χιλιάδες αιτήματα για επιδιορθώσεις των smartphones τους, στο πλαίσιο της εγγύησης που παρέχει ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, μόνο ο Jiang πρέπει να υπέβαλε περί τα 2.000 – 3.000 αιτήματα για επιδιόρθωση smartphones στην Apple.
«O άμεσος έλεγχος ενός iPhone που δεν ανοίγει, σύμφωνα με το αίτημα για επιδιόρθωση που έχει υποβληθεί, δεν είναι πάντα εφικτός. Δεν είναι λίγες οι φορές που η εταιρεία στέλνει ένα καινούργιο smartphone στον πελάτη, μέχρι το δήθεν προβληματικό να επιδιορθωθεί», τονίζουν οι εισαγγελείς που ανέλαβαν την υπόθεση.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
Η Apple να δεχθεί 1.493 iphone – «μαϊμούδες» για επιδιόρθωση και να στείλει προς αντικατάσταση νέες, αυθεντικές συσκευές! «Αν υπολογίσουμε ότι το κάθε iPhone κοστίζει περί τα 600 δολάρια, τότε η ζημιά για την Apple μεταφράζεται σε… 895.800 δολάρια!», καταλήγουν οι εισαγγελείς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο φοιτητές παραλάμβαναν τις απομιμήσεις από έναν «συνεργάτη» στην Κίνα. Μόλις, οι ίδιοι έπαιρναν τα αυθεντικά iPhone από την εταιρεία, τα έστελναν πίσω στην Κίνα, έτοιμα προς… πώληση!

Σύμφωνα με τις κατηγορίες που τους απηύθυναν οι εισαγγελείς, ο Zhou κατηγορείται για ψευδείς δηλώσεις και βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο έως 10.000 δολάρια και ποινή φυλάκισης 5 ετών. Ο Jiang κατηγορείται για εμπορία παραποιημένων αγαθών και βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο έως 2 εκατ. δολάρια και ποινή φυλάκισης 10 έτη.

Πηγή: insider.gr

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Μετεξεταστέο ξανά το Υπουργείο στη διαχείριση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων

Σωκράτης Βαρδάκης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση, μετά το θέμα που ανέδειξε το Ράδιο Κρήτη για τον κίνδυνο να χαθεί η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, λόγω των εργαστηρίων πραγματοποίησαν 31 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική - Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών:

  • Κανένα εργαστήριο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως.
  • Μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2020- 2021 που περιλαμβάνουν εργαστήριο, ακυρώνονται. 
  • Μαθήματα του εαρινού εξαμήνου 2020-2021 που περιλαμβάνουν και εργαστηριακό μέρος δεν μπορούν να εξεταστούν την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ακυρώνονται οι προσβάσιμοι βαθμοί σε μαθήματα χειμερινού εξαμήνου και να τίθεται θέμα απώλειας εξαμήνου λόγω των εργαστηρίων, αφού αυτά, σύμφωνα και με την απόφαση, δεν μπορούν να γίνουν δια ζώσης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, μια τέτοια απόφαση μόνο παράλογη μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς είναι  εις βάρος πολλών φοιτητών, των οποίων η προσπάθεια ενός ολόκληρου ακαδημαϊκού εξαμήνου πηγαίνει στον κάλαθο των αχρήστων, ενώ ενδεχόμενη υλοποίηση της παραπάνω απόφασης, θα ανατρέψει δραματικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό πολλών οικογενειών.

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές καλούν την αρμόδια Υπουργό να αποσαφηνίσει αν προτίθεται το υπουργείο να βρει άμεσα λύση και αν σκοπεύει να εκδώσει σαφείς οδηγίες για παράταση εξαμήνου μέχρι τον Αύγουστο, ακόμα και το Σεπτέμβριο αν χρειαστεί, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις των Πανεπιστημίων.

Επιπλέον, η Υπουργός καλείται αφενός να απαντήσει αν θα επιτρέψει να γίνουν εξ αποστάσεως τα εργαστήρια, ενώ όσα κρίνονται απολύτως αναγκαία, να γίνουν δια ζώσης με όλα τα μέτρα ασφαλείας, μέχρι το τέλος της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς με παράταση του εξαμήνου και αφετέρου να πάρει θέση περί της ακύρωσης των προβιβάσιμων βαθμών που επιτεύχθηκαν με εξ αποστάσεως εξετάσεις, καθώς σε αντίθετη περίπτωση  ακυρώνεται όλη η προσπάθεια και ο κόπος των φοιτητών,  που έκαναν πολλές θυσίες ώστε να επιτύχουν και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες εν μέσω πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκαν ο αριθμός των εισακτέων και η ελάχιστη βάση εισαγωγής

Κρήτη - κορωνοϊός: 83 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 1.402 νέα κρούσματα - 56 θάνατοι - 647 οι διασωληνωμένοι