Τεχνολογία

Αφιερωμένο στην εργατική πρωτομαγιά το doodle της Google

doodle

Αφιερωμένο στην εξέγερση των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές της πάλης των τάξεων στη νεότερη εποχή είναι το Πρωτομαγιάτικο doodle της Google. Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Επίσης η εν λόγω ημέρα είναι αφιερωμένη στα λουλούδια και στην άνοιξη.

Την 1η Μαΐου του 1886, 600.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που πραγματοποιούνταν σε όλη την χώρα, και πάνω από 80.000 στο Σικάγο. Το συγκεκριμένο Σάββατο του 1886 οι εργάτες ξεκίνησαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους με στόχο να διαδηλώσουν ειρηνικά στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία Haymarket.

Την ώρα, όμως, που το πλήθος παρακολουθούσε τις ομιλίες, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, διατάσσει να διαλυθεί η συγκέντρωση. Παράλληλα, μια βόμβα έσκασε κοντά στις δυνάμεις της αστυνομίας που άρχισαν να πυροβολούν και να χτυπούν τους συγκεντρωμένους χωρίς καμιά διάκριση.Ο αριθμός των θυμάτων αλλά και όσων έφυγαν από τη ζωή παραμένει άγνωστος. Επίσημα μόνο οκτώ αστυνομικοί και τέσσερις διαδηλωτές έχουν επαληθευτεί πως πέθαναν.

 enikos.gr

Τεχνολογία

Instagram: Ιδιωτικοί οι λογαριασμοί για τους χρήστες κάτω των 16 ετών

instagram.jpg

Ιδιωτικοί θα είναι από δω και πέρα οι λογαριασμοί του Instagram για τους χρήστες κάτω των 16 ετών.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι ανήλικοι που συνδέονται για πρώτη φορά στην πλατφόρμα θα προεπιλεγούν αυτόματα έναν «ιδιωτικό» λογαριασμό, καθώς η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία μιας πιο «ασφαλούς και ιδιωτικής» πλατφόρμας.

Η εν λόγω ρύθμιση ήρθε μετά από ελέγχους που «έδειξαν» μόνο ένας στους πέντε επέλεξε να μετατρέψει το προφίλ του σε δημόσιο, όταν η ρύθμιση ιδιωτικού λογαριασμού ήταν η προεπιλεγμένη, ανέφερε η εταιρεία. Μάλιστα, στους υφιστάμενους λογαριασμούς θα αποστέλλεται μία ειδοποίηση με τα «οφέλη» της μετάβαση σε ιδιωτικό.

Μία ακόμη αλλαγή είναι ο αποκλεισμός της δυνατότητας αποστολής μηνυμάτων ή ακολούθησης σε λογιαριασμούς παιδιών από προφίλ που εμφανίζουν «ύποπτη συμπεριφορά».

Το Instagram υποστηρίζει ότι οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις του αφορούσαν στη «Σωστή ισορροπία της ασφάλειας»
.

«Παλιά, ζητούσαμε από τους νέους να επιλέξουν από μόνοι τους ανάμεσα σε δημόσιο λογαριασμό ή ιδιωτικό όταν εγγραφούν στο Instagram» δήλωσε η εταιρεία. «Μια ακόμα αλλαγή της εταιρείας ήταν ότι για να αποτρέψουμε τους λογαριασμούς που εμφανίζουν «ύποπτη συμπεριφορά», έχουμε αποκλείσει την δυνατότητα να στέλνουν μηνύματα ή να ακολουθούν παιδικούς λογαριασμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή στους γονείς: Ακόμα ένα παιδί πέθανε από… πρόκληση στο TikTok

Προσοχή: Σύνδεσμος - απάτη κυκλοφορεί στα social media

Viber: Νέα λειτουργία για να βρίσκετε πιο εύκολα μηνύματα