Τεχνολογία

Ελλάδα

Ηράκλειο: Βραβείο στη CYTA για την ποιότητα των υπηρεσιών της

cyta βραβειο

Βραβείο «Τιμής Ένεκεν», για την προσφορά της στην παροχή ποιοτικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην τουριστική αγορά της Κρήτης, απένειμε στη Cyta Ελλάδος ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Γιώργο Πελεκανάκη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο της Κρήτης, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών του ξενοδοχειακού κλάδου του νησιού αλλά και εκπροσώπων τοπικών, θεσμικών φορέων. Την τιμητική πλακέτα, εκ μέρους της Cyta, παρέλαβαν ο Τομεάρχης Επιχειρηματικής Αγοράς, κ. Ηλίας Πολυχρονόπουλος και ο Προϊστάμενος Επιχειρηματικών Πωλήσεων Κρήτης, κ. Γιάννης Κουναλάκης. Σημειώνεται ότι, πρόσφατα, μεγάλες και δημοφιλείς ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας που χρησιμοποιούν υπηρεσίες της Cyta Ελλάδος, απέσπασαν την υψηλότερη βαθμολογία για την ποιότητα του Internet που παρέχουν, στο πλαίσιο γραπτής αξιολόγησης που διεξάγει μία από τις μεγαλύτερες, παγκοσμίως, εταιρείες ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

cyta βραβειο

cyta βραβειο, by meropi

Ο Τομεάρχης Επιχειρηματικής Αγοράς, κ. Ηλίας Πολυχρονόπουλος και ο Προϊστάμενος Επιχειρηματικών Πωλήσεων Κρήτης, κ. Γιάννης Κουναλάκης τη στιγμή της απονομής.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων για την τιμή που μας κάνει, με το βραβείο αυτό. Δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε υποστηρικτές του ισχυρότερου προϊόντος της χώρας, του Τουρισμού, και ο καλύτερος τρόπος να το κάνουμε είναι μέσω των υπηρεσιών μας», σχολιάζει ο Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος, κ. Νίκος Χαραλάμπους και προσθέτει: «το, μήκους 5.500 χλμ. ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς, του Ομίλου Cyta, εκτείνεται από το Βορρά ως το Νότο, της χώρας, και είναι έτοιμο να συμβάλλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ξενοδοχειακών μονάδων, ανεξαρτήτως μεγέθους και αναγκών».

«Η δική μας προσπάθεια είναι συνεχώς προσανατολισμένη προς την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πελάτες μας που γίνονται οι καλύτεροι εκπρόσωποι του εντόπιου, τουριστικού προϊόντος σε Ελλάδα και εξωτερικό, κάτι που περισσότερο τώρα παρά ποτέ έχουμε ανάγκη. Όταν, λοιπόν, ένας συνεργάτης συμβάλλει στο σκοπό αυτό, δεν θα μπορούσαμε παρά να το αναγνωρίσουμε δημόσια δίνοντας το καλό παράδειγμα σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα προϊόντων και υπηρεσιών του ξενοδοχειακού κλάδου της Κρήτης και της χώρας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, κ. Γιώργος Πελεκανάκης.

Για περισσότερες πληροφορίες, ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το 13878 για συνάντηση με τους εξειδικευμένους συμβούλους της Cyta Ελλάδος.

Τεχνολογία

Ένα νέο τσιπάκι με... φτερά είναι το μικρότερο ανθρώπινο ιπτάμενο κατασκεύασμα

τσιπάκι με φτερά

Ερευνητές από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες (Κίνα, Ν. Κορέα, Βρετανία) σμίκρυναν έναν ηλεκτρονικό μικροεπεξεργαστή (τσιπάκι) στο μέγεθος ενός κόκκου άμμου και επιπλέον του πρόσθεσαν φτερά, δίνοντας του έτσι τη δυνατότητα πτήσης και δημιουργώντας το μικρότερο ιπτάμενο ανθρώπινο κατασκεύασμα μέχρι σήμερα.

Οι μηχανικοί, με επικεφαλής τον καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Τζον Ρότζερς του Πανεπιστημίου Northwestern του Ιλινόις των ΗΠΑ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», πιστεύουν ότι μελλοντικά τέτοιες συσκευές (microfliers) θα χρησιμοποιούνται για διάφορες εργασίες, όπως η μέτρηση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας και γενικότερα του περιβάλλοντος, η ανίχνευση παθογόνων μικροοργανισμών στον αέρα, οι παρατηρήσεις κινήσεων ανθρώπων στο έδαφος κ.ά.

Πρόκειται για το πρώτο μικροσκοπικό ιπτάμενο ρομπότ που δεν διαθέτει μηχανικό κινητήρα, αλλά εξαρτάται από τον αέρα για να πετάξει σαν ελικοπτεράκι. Άλλωστε, οι δημιουργοί του εμπνεύστηκαν από τον αεροδυναμικό τρόπο που οι σπόροι ορισμένων ειδικά φυτών διαχέονται από τον άνεμο σε μακρινές αποστάσεις.

Το ιπτάμενο τσιπάκι -που προορίζεται να πετάει μαζί με άλλα σε σμήνος ώστε να σχηματίζει ένα μεγάλο δίκτυο- έχει σχεδιαστεί να απελευθερώνεται από ψηλά (π.χ. από αεροπλάνο, ελικόπτερο ή ψηλό κτίριο) και μετά να πετάει περιστροφικά αργά προς τα κάτω, αλληλεπιδρώντας με τα ρεύματα του αέρα. Μπορεί να εφοδιαστεί με αισθητήρες, πηγές ενέργειας, ενσωματωμένη μνήμη και κεραίες ασύρματης επικοινωνίας, έτσι ώστε να κάνει μετρήσεις, να αποθηκεύει και να στέλνει δεδομένα. Ακόμη, είναι φτιαγμένο από βιοδασπώμενα στη φύση υλικά, προκειμένου να μη δημιουργεί ηλεκτρονικά απόβλητα, όταν πια βγει εκτός λειτουργίας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Instagram: Η νέα λειτουργία του που θα μας πάει παντού

Social media: Νέα αύξηση σε δολοφονίες, επιθέσεις και συλλήψεις σε χρήστες λόγω αναρτήσεων τους

Ρομποτικός σεφ ψήνει το κοτόπουλο με λέιζερ (βίντεο)

ESPA BANNER