Τεχνολογία

Κόσμος

Γιατί η Google πλήρωσε 1 δισ. δολάρια στην Apple

iphone

Η Αpple έλαβε ποσό 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από το αντίπαλο δέος της το 2014, σύμφωνα με αναφορά που έκανε η Oracle κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της μήνυσής της για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων εναντίον της Google
Η Google πληρώνει πολλά λεφτά στην Apple έτσι ώστε η εταιρεία του Tim Cook να κρατήσει την μπάρα αναζήτησης της πρώτης στα iPhone.

Η Αpple έλαβε ποσό 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από το αντίπαλο δέος της το 2014, σύμφωνα με αναφορά που έκανε η Oracle κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της μήνυσής της για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων εναντίον της Google.

Οι φήμες για το ποσό που πληρώνει η Google στην Apple δίνουν και παίρνουν εδώ και χρόνια, αλλά οι εταιρείες δεν το δημοσίευσαν ποτέ. Η Kristin Huguet, εκπρόσωπος της Apple, και ο Aaron Stein, εκπρόσωπος της Google έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν τα πρακτικά της δίκης.

Η συμφωνία διαμοίρασης κερδών αναδεικνύει την προσπάθεια της Google στο να κρατήσει την μηχανή αναζήτησής της στα κινητά τηλέφωνα. Δείχνει, επίσης, πως η Apple έχει κέρδος από το μοντέλο επιχείρησης της Google το οποίο πολλάκις έχει κατακρίνει ο Tim Cook πως παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα.

Η Oracle βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Google από το 2010 βασιζόμενη σε μήνυση η οποία αναφέρει πως η δεύτερη χρησιμοποίησε την πλατφόρμα Java της πρώτης χωρίς να έχει πληρώσει για δικαιώματα, έτσι ώστε να αναπτύξει το λογισμικό Android της. Tην ίδια στιγμή, ένας δικηγόρος της υπεράσπισης της Google ανέφερε πως "Το ποσοστό που αναφέρθηκε αυτή τη στιγμή πρέπει να σφραγιστεί. Μιλάμε για υποθέσεις αυτή τη στιγμή. Δεν πρόκειται για ευρέως γνωστό ποσό". Η Google ανέφερε πως "Και οι δύο εταιρείες Google και Apple έχουν αντιμετωπίσει αυτές τις πληροφορίες ως εξαιρετικά εμπιστευτικές".

Το αντίγραφο των πρακτικών εξαφανίστηκε από τα ηλεκτρονικά αρχεία του δικαστηρίου το απόγευμα της Πέμπτης χωρίς να γνωρίζει κανείς εάν το δικαστήριο έκρινε υπέρ της σφράγισής του.

Πηγή: Newmoney

Κόσμος

Κορωνοϊός – Pfizer: Δοκιμάζει χάπι για την πρόληψη της λοίμωξης

pfizer

Η αμερικανική Pfizer ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξεκίνησε δοκιμές πειραματικού αντι-ιικού φαρμάκου που χορηγείται από το στόμα για την πρόληψη της Covid-19 σε άτομα που έχουν εκτεθεί στον κοροναϊό.

Η ανάπτυξη αντι-ιικών φαρμάκων που θα μπορούν να χορηγηθούν ευρέως για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της Covid-19 είναι το νέο μεγάλο στοίχημα για τις φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες όμως δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να βρουν αποτελεσματικό χάπι.

Η κλινική δοκιμή Φάσης ΙΙ που ανακοίνωσε η Pfizer αφορά το πειραματικό φάρμακο PF-07321332, έναν αναστολέα πρωτεάσης που μπλοκάρει το ένζυμο το οποίο χρησιμοποιεί ο SARS-CoV-2 για να πολλαπλασιαστεί. Θα χορηγηθεί σε συνδυασμό με χαμηλή δόση ριτοναβίρης, ενός παλαιότερου αντι-ιικού φαρμάκου που χρησιμοποιείται ευρέως σε συνδυαστικές θεραπείες για τον HIV.

Στη μελέτη θα συμμετάσχουν έως και 2.660 υγιείς εθελοντές 18 ετών και άνω, οι οποίοι ζουν στο ίδιο σπίτι με άτομα που έχουν διαγνωστεί με Covid-19.

Μια δεύτερη μελέτη θα εξετάσει το PF-07321332 σε μη νοσηλευόμενους ενήλικους ασθενείς με συμπωματική νόσο, αναφέρει το Reuters.

Μέχρι σήμερα, η μόνη αντι-ιική θεραπεία για την Covid-19 που έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ είναι η ρεμντεσιβίρη της Gilead Sciences, η οποία όμως χορηγείται ενδοφλεβίως.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η αμερικανική Merck ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές του πειραματικού φαρμάκου μολνουπιραβίρης για την πρόληψη της Covid-19.

Η υποψήφια θεραπεία δοκιμάζεται επίσης σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς για να διαπιστωθεί αν μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός: Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου

Κορωνοϊός: 2.130 τα νέα κρούσματα - 323 οι διασωληνωμένοι, 47 θάνατοι

Κρήτη - Κορωνοϊός: 94 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

ESPA BANNER