Υλικά
- 8 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 500 γρ σπαγγέτι
- αλάτι - πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί, τοποθετούμε τις πιπεριές και το σκόρδο και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Γυρίζουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε ώσπου να ψηθούν και από την άλλη μεριά.
- Βγάζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα πλαστικό σακκουλάκι τροφίμων, το κλείνουμε ερμητικά και περιμένουμε να κρυώσουν καλά.
- Συνεχίζουμε να ψήνουμε το σκόρδο συνολικά για 50 λεπτά.
- Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια τους και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
- Καθαρίζουμε το σκόρδο, αφαιρούμε τη σχεδόν λιωμένη ψίχα του, τη τοποθετούμε σε ένα μπωλ μαζί με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις πιπεριές.
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, πασπαλίζουμε τη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.