Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπαγγέτι με πιπεριές Φλωρίνης και ψητά σκόρδα

Σπαγγέτι με πιπεριές Φλωρίνης και ψητά σκόρδα
 clock 08:00 | 11/10/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 8 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 500 γρ σπαγγέτι
  • αλάτι - πιπέρι φρεσκοτριμμένο

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί, τοποθετούμε τις πιπεριές και το σκόρδο και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
  • Γυρίζουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε ώσπου να ψηθούν και από την άλλη μεριά.
  • Βγάζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα πλαστικό σακκουλάκι τροφίμων, το κλείνουμε ερμητικά και περιμένουμε να κρυώσουν καλά.
  • Συνεχίζουμε να ψήνουμε το σκόρδο συνολικά για 50 λεπτά.
  • Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια τους και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  • Καθαρίζουμε το σκόρδο, αφαιρούμε τη σχεδόν λιωμένη ψίχα του, τη τοποθετούμε σε ένα μπωλ μαζί με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις πιπεριές.
  • Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, πασπαλίζουμε τη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis