Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πικάντικη σούπα με φακές, φρέσκα βότανα και γιαούρτι

Image
Πικάντικη σούπα με φακές, φρέσκα βότανα και γιαούρτι
 clock 09:42 | 21/01/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ( φρέσκο ή ξερό ) ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • 2-3 κόκκοι κόλιανδρου
  • 1 1/2 φλυτζ. τσαγιού φακές
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 φλυτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι-πιπέρι

  • Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τους κόκκους κόλιανδρου. Φροντίζουμε να ροδίσουν σε χαμηλή φωτιά χωρίς να καούν.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το πράσο, τα καρότα και το αλατοπίπερο και σωτάρουμε 4-5 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε το κύμινο και τον τριμμένο κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
  • Τέλος, προσθέτουμε τις φακές και 5 φλυτζάνια του τσαγιού νερό μαζί με αλάτι και πιπέρι
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τις φακές για 40-45 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε το μισό δυόσμο και το μισό μαϊντανό. Αν θέλουμε τη σούπα πιο αραιή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό.
  • Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τον υπόλοιπο μαϊντανό και το δυόσμο.
  • Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και στο κέντρο κάθε πιάτου βάζουμε από μια κουταλιά γιαούρτι με μυρωδικά.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis