Ρέθυμνο

Μία τεράστια αγκαλιά σε όσους έχουν ανάγκη από το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

ρεθεμνιωτικο καρναβαλι

Μια τεράστια αγκαλιά αγάπης άνοιξε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι σε ανθρώπους που περνούν δύσκολες στιγμές. Η μικρή Ρεθεμνιώτισσα Μαριάννα που βρίσκεται με τη μητέρα της σε κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας στη Λάρισα, αναρωτήθηκε: "Δε θα έχει φέτος για μένα καρναβάλι;" Έτσι λοιπόν, ο πατέρας της Χάρης Αυγουστάκης το είπε και έγινε! Ήταν άμεση και συγκινητική η ανταπόκριση όλων κι έτσι συγκεντρώθηκαν παραπάνω από όσες ζητήθηκαν, στολές των Ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού και έτσι ο Χάρης και η Βέρα χάρισαν αξέχαστες στιγμές στην κόρη τους Μαριάννα που γιόρτασε τα γενέθλιά της σε μια όμορφη γιορτή που διοργανώθηκε σε κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας στη Λάρισα. Το χαμόγελο επέστρεψε στα χείλη όλων των παρευρισκομένων στη γιορτή, που χάρη στην εθελοντική και αφιλοκερδή προσφορά των καρναβαλιστών, η αισιοδοξία και η χαρά του καρναβαλιού της Κρήτης, έφτασε στη Θεσσαλία!

ρεθεμνιωτικο καρναβαλι

ρεθεμνιωτικο καρναβαλι, by meropi

Παράλληλα το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι συνεχίζει την καμπάνια των κοινωνικών του μηνυμάτων, τόσο για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού που ξεκίνησε πέρυσι, όσο και για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών.

Με την καμπάνια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αναφορικά με τον σχολικό εκφοβισμό, λοιπόν να συνεχίζεται, φέτος ο θεσμός ένωσε δυνάμεις με τους εθελοντές αιμό - Δότες Ζωής και τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας, έτσι ώστε με την επικοινωνιακή του δύναμη να προσελκύσει εθελοντές δότες μυελού των οστών συμβάλλοντας σε ένα θέμα το οποίο κυριολεκτικά αποτυπώνεται στο σύνθημα: Ζω, Δρω, Δημιουργώ! Το μήνυμα του εθελοντισμού στη δωρεά μυελού των οστών θα φτάσει σε χιλιάδες υποψήφιους εθελοντές ηλικίας 18-45 ετών σε ένα θέμα κυριολεκτικά προσφοράς ζωής στο συνάνθρωπο!

ρεθεμνιωτικο καρναβαλι

ρεθεμνιωτικο καρναβαλι, by meropi

Τα επόμενα ραντεβού με την ανθρωπιά, στα πλαίσια του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016 Ζω, Δρω, Δημιουργώ! και τους Δότες Ζωής για την ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, έχουν ως εξής:
10/03/2016 στα πλαίσια της Ποδηλατοβόλτας στις 18:30 στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη
11/03/2016 στα πλαίσια των Κρητικών Παραδοσιακών Καντάδων στις 19:30 στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη
12/03/2016 στα πλαίσια της Νυχτερινής Παρελάσηςστις 21:30 στην Πλατεία Μικρασιατών
Και βέβαια την Ημέρα της Μεγάλης Παρέλασης 13/03/2016 οι Εθελοντές Δότες Ζωής θα βρίσκονται στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη από τις 11 το πρωί και για όσο κρατήσει για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας!

ρεθεμνιωτικο καρναβαλι

ρεθεμνιωτικο καρναβαλι, by meropi

Παράλληλα, ο Δήμος Ρεθύμνης και η Κ.Ε.ΔΗ.Ρ, το Τμήμα Παιδείας, το Π.Τ.Δ.Ε Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Β/θμιας Εκπ/σης συνεχίζει την εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού «Η σιωπή δε σταματά τη βία. Μη φοβάσαι, μίλα!» και υλοποιεί πρόγραμμα με στόχο την επιμόρφωση, υποστήριξη και ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων του Δήμου Ρεθύμνης με τίτλο: «Ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας. Θετική συμπεριφορά μαθητών και Υποστήριξη εκπαιδευτικών».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Κρήτη

Ρέθυμνο

Ζωνιανά: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την μεγάλη επιχείρηση

αρνιά

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που που πραγματοποιήθηκε χθες στα Ζωνιανά του Δήμου Μυλοποτάμου, όπως έγραψε το ekriti.gr

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξιχνιάστηκε υπόθεση ζωοκλοπής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 68χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής

Παράλληλα αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα συνολικά 102 προβατοειδή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ποιμνιοστάσιο συνιδιοκτησίας του 68χρονου όπου βρέθηκαν συνολικά 337 προβατοειδή, κάποια από τα οποία δεν έφεραν ενώτια ή έφεραν ενώτια τα οποία δεν αντιστοιχούσαν στον κτηνοτρόφο και κατασχεθήκαν προκειμένου να εξακριβωθεί το νόμιμο της κατοχής τους.

Στην συνέχεια όπως διαπιστώθηκε, μέρος των ζώων, είχε αφαιρεθεί την 20-21.10.2021 από ποιμνιοστάσιο σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 68χρονου για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής, ενώ συνελήφθη για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής

Βρέθηκαν και αποδόθηκαν 102 προβατοειδή ως προϊόντα Ζωοκλοπής

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βασιλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, του Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου.

­Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση και των υπολοίπων ζώων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Της έκαναν πενταπλή δόση του εμβολίου!

Black Friday: Ξεχύθηκαν στην αγορά οι Ηρακλειώτες - Σε "ανάσταση" ελπίζουν οι έμποροι

Ηράκλειο: Χειροπέδες στους τρεις που λήστεψαν το μίνι μάρκετ

 

ESPA BANNER