Φεστιβάλ Αργαλειών & Ύφανσης θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 7-8-9 Αυγούστου, στο 2ο Πειραματικό Δημοτικό Ιεράπετρας.
Ένα φρέσκο, καλοκαιρινό φεστιβάλ για όσους θα βρίσκονται ή σχεδιάζουν να βρεθούν στην Κρήτη τον Αύγουστο και θέλουν να ζήσουν μία ωραία πολιτιστική εμπειρία.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ECCE!, μιας ανεξάρτητης πολιτιστικής οργάνωσης με έδρα την Ιεράπετρα και την Αθήνα, με ελεύθερη είσοδο. Εκθέσεις υφαντών, αρχειακές φωτογραφίες, προβολές, ομιλίες και εργαστήρια όπου οι επισκέπτες θα μπορούν ακόμα και να υφάνουν τις πρώτες τους γραμμές, το φεστιβάλ προσφέρει δράσεις αφιερωμένες στην τέχνη της ύφανσης, το παρελθόν και το μέλλον της.
𝚻𝛒𝛆𝛊ς 𝛍έ𝛒𝛆ς 𝛄𝛆𝛍ά𝛕𝛆ς:
▹ έκθεση υφαντών, προικιών, φορεσιών
• έκθεση φωτογραφίας, αρχειακού υλικού & ντοκιμαντέρ
▹ανοιχτά εργαστήρια και masterclasses
•παιδικά υφαντικά εργαστήρια
▹ομιλίες, συζητήσεις & ένα μοναδικό φινάλε κάτω απ’ την πανσέληνο
9/8 Κάτω απ’ την Πανσέληνο του Αυγούστου, ένα σκηνοθετημένο κλείσιμο με performance, υφαντές φορεσιές, visuals και σύγχρονο χορό
⟡⟡Διοργάνωση: 𝐄𝐂𝐂𝐄! 𝐅𝐮𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐃𝐢𝐚𝐥𝐞𝐜𝐭𝐬 Ανεξάρτητος πολιτιστικός οργανισμός με έδρα την Ιεράπετρα
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιεράπετρας, ο οποίος στηρίζει την προσπάθεια ανάδειξης και διατήρησης της υφαντικής τέχνης στην περιοχή.
ΔΙΑΒΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κρήτη - μεταναστευτικό: "Θα κάνουμε ήρεμα τη δομή στο νησί", λέει ο Θάνος Πλεύρης
Ηράκλειο: Παταγώδης αποτυχία στις γραπτές εξετάσεις για άδεια οδήγησης
Φωτιά στα Χανιά: Ανυπολόγιστη η καταστροφή - Μετρούν τις πληγές τους κάτοικοι