Πολιτισμός

Η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου σκορπίζει νότες και ευχές σε όλο το Δήμο Ηρακλείου

φιλαρμονική

Ευχές και χριστουγεννιάτικες μελωδίες στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου, πρόκειται να σκορπίσει τις ημέρες των εορτών η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου. Έτσι αύριο, Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 21:00 θα είναι στην φωταγώγηση του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» ενώ την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου θα δώσει μία συναυλία στην κεντρική σκηνή του στις 20:30 το βράδυ με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου θα επισκεφθεί :  

17:30 Κοινότητα Σίβας

18:15 Κοινότητα Αυγενικής

19:00 Κοινότητα Κερασίων

19:45 Κοινότητα Βενεράτου

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου θα επισκεφθεί :

17:30 Κοινότητα Σταυρακίων

18:15 Κοινότητα Βουτών

19:00 Κοινότητα Αγίου Μύρωνα

19:45 Κοινότητα Άνω Ασιτών

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου θα επισκεφθεί:

17:30 περιοχή Κνωσού

18:15 Κοινότητα Άγιου Βλάση

19:00 Κοινότητα Αγίου Σύλλα

19:45 Κοινότητα Βασιλειών

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου θα δώσει την μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρίας Καλοκαιρινού» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο στις 20:30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.   

Την Παραμονή των Χριστουγέννων στις 10:30 το πρωί θα παιανίσει κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες στους κεντρικούς δρόμους και τις Πλατείες της πόλης του Ηρακλείου ενώ στις 19:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα δώσει συναυλία στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου.

Στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου 28 Δεκεμβρίου η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου θα διασχίσει την Λαϊκή αγορά των Πατελών σκορπώντας νότες και ευχές.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Τρίτη 31 Δεκεμβρίου στις 10:15 το πρωί η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, θα σκορπίσει ευχές, γιορτινές μελωδίες και κάλαντα στα κεντρικά σημεία της πόλης ενώ λίγο πριν την υποδοχή του νέου χρόνου, στις 23:15 το βράδυ θα δώσει μία όμορφη γιορτινή συναυλία μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

Το πρωινό της πρώτης μέρας του 2020 η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου θα βρίσκεται στη Λότζια για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας. Τέλος την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, στις 20:00, θα δώσει μία συναυλία στους Κουνάβους του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας (Φωτογραφίες)

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο κέντρο του Ηρακλείου.

Επίσημα, σε εορταστικούς ρυθμούς μπήκε το Ηράκλειο, καθώς με μια απλή τελετή, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός έδωσε το σύνθημα για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Η Πλατεία Ελευθερίας φωτίστηκε από τα πυροτεχνήματα και γέμισε με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική του Δήμου, ενώ μικροί και μεγάλοι από σήμερα μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα τους στο γιορτινό Ηράκλειο αλλά και στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, το οποίο άνοιξε επίσημα τις πύλες του στο κοινό.

Πάνω από 45 χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με χριστουγεννιάτικα είδη, προϊόντα λαϊκής τέχνης και όχι μόνο, έχουν στηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ μικρά παιδιά μπορούν να απολαύσουν όμορφες στιγμές στο παγοδρόμιο και στα ψυχαγωγικά παιγνίδια.

Στο σύντομο μήνυμα του ο Δήμαρχος τόνισε: «Επιστρέφουμε φέτος στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο στην Πλατεία Ελευθερίας, το οποίο είναι ανανεωμένο και περιμένει μικρούς και μεγάλους  να μπουν στο κλίμα των εορτών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ, τόσο με το Κάστρο, όσο με τον γενικότερο στολισμό, φρόντισαν για να δημιουργηθεί η κατάλληλη χριστουγεννιάτική  ατμόσφαιρα στην πόλη, η οποία ελπίζουμε ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της διάθεσης των δημοτών και στην τόνωση της τοπικής αγοράς.

Ειδικά φέτος, οφείλουμε να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με τους δικούς μας ανθρώπους. Για αυτό το λόγο είμαστε σε συνεννόηση με την 7η ΥΠΕ προκειμένου να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο. Ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων, αποτελούν δείγμα αλληλεγγύης. Και  τις φετινές γιορτές χρειαζόμαστε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, ίσως περισσότερο από ποτέ. Χρόνια πολλά σε όλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Μόνο εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και παιδιά με self test στα χριστουγεννιάτικα πάρκα

Ηράκλειο: Σε ξενοδοχεία πόλης, τα φετινά Χριστούγεννα, οι εκδρομείς

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία για τους θανάτους - Διατηρούνται ψηλά τα κρούσματα

ESPA BANNER