Πολιτισμός

Για πρώτη φορά: Γυναίκα πρόεδρος στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Εθνική Λυρική Σκηνή

Την παραίτηση του από την προεδρία της Λυρικής επικαλούμενος προσωπικούς λόγους υπέβαλε στις 9 Δεκεμβρίου ο νομικός Βασίλης Καραμητσάνης, πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής τους τελευταίους 13 μήνες και ιδρυτής και πρόεδρος του Αnimasyros που δημιούργησε το 2008 και έχει μπει στην κορυφή των παγκόσμιων φεστιβάλ animation. Η υπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα όπου μιλά με θερμά λόγια για την προσφορά του, ενώ ταυτόχρονα όπως ανακοινώθηκε σήμερα ο κύριος Καραμητσάνης αναλαμβάνει μέλος της Τιμητικής Κοσμητείας για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και και τη μάχη των Θερμοπυλών.

Στη θέση του αναλαμβάνει η Βένια Παπαθανασοπούλου, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο ΔΣ της Λυρικής. Είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης Στέφανου Λαζαρίδη. Αναλαμβάνει τη στιγμή που ο θρυλικός οργανισμός κλείνει 80 χρόνια λειτουργίας και εισέρχεται στην πιο δυναμική φάση της ιστορίας του, με εξωστρέφεια και ορμή χάρη και στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη πενταετία.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού έχει ως εξής:

« Ανακοινώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ότι η υπουργός κ. Λίνα Μενδώνη απεδέχθη την παραίτηση -την από 9ης Δεκεμβρίου υποβληθείσα του κ. Βασίλη Καραμητσάνη από τη θέση του Προέδρου της ΕΛΣ, για προσωπικούς του λόγους. Η υπουργός τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του. Νέα Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΣ τοποθετείται η κ. Βένια Παπαθανασοπούλου».
 

Ελλάδα

40χρονη έκανε βουτιά θανάτου από τον τρίτο όροφο

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Τραγωδία στον Βύρωνα λίγο μετά τις 8:30 ο βράδυ της Παρασκευής στην οδό Τελαμώνος 23, όταν μία γυναίκα 40 ετών έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στον ακάλυπτο.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο όμως οι διασώστες απλά διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Σύμφωνα με το vyronasnews.gr, η νεαρή γυναίκα ήταν μητέρα δυο παιδιών και την ώρα του τραγικού συμβάντος ο σύζυγός της απουσίαζε από το σπίτι.