Πολιτισμός

Ενθουσίασε η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στο Πολιτιστικό

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Μια πολύ όμορφη μουσική βραδιά με χριστουγεννιάτικες μελωδίες είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό στην αίθουσα «Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, το βράδυ της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου. 

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου έδωσε την πρώτη της συναυλία στην μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού και ενθουσίασε τους θεατές. 

Υπό την διεύθυνση του σπουδαίου αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη, με την σύμπραξη της Νεανικής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου και της Φωνωδίας υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Ιδομενέως, με σολίστ την μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα, τα νέα ταλέντα της Κρήτης απέδωσαν αποσπάσματα από το «Ορατόριο των Χριστουγέννων» του Johann Sebastian Bach καθώς και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια με εξαιρετικό τρόπο, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η πρόοδος τους από το 2016 που ο Δήμος δημιούργησε την Ορχήστρα, μέχρι σήμερα είναι πολύ μεγάλη. 

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Αμέσως μετά τη συναυλία ο Δήμαρχος δήλωσε: «Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, να βλέπουμε την Συμφωνική που δημιουργήσαμε  πριν από τρία χρόνια, να παίζει σε έναν τόσο όμορφο χώρο και να επιβεβαιώνει ότι πρόκειται ήδη για μια Ορχήστρα υψηλού επιπέδου. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν και δουλεύουν καθημερινά για αυτό το αποτέλεσμα. 

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Είμαι βέβαιος ότι το μέλλον τόσο για την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, όσο και τους ταλαντούχους μουσικούς που την απαρτίζουν, θα είναι λαμπρό».  

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Την συναυλία παρακολούθησαν επίσης ο Βουλευτής Ηρακλείου με το κόμμα «Μέρα 25» Γιώργος Λογιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κωστής Φασουλάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Καναβάκη, Νίκος Αγγελάκης, Κώστας Βαρδαβάς, η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Ευαγγελία Σχοιναράκη, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Θεοδώρα Λεμονή και Γιώργος Τσαγκαράκης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΠΣΚΗ Μύρων Μιχαηλίδης κ.ά. 

 

Πολιτισμός

Συνεχίζεται το 4ο Φεστιβάλ Πιάνου στο Ρέθυμνο

πιάνο

Με επιτυχία συνεχίζεται το 4 Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου που συνδιοργανώνουν  η Περιφέρεια Κρήτης, και το Π.ΣΚ.Η. 
 
Στα πλαίσια εξωστρέφειας και αποκέντρωσης, το 4ο Φεστιβάλ Πιάνου παρουσιάζεται  φέτος και στο Ρέθυμνο με μία συναυλία πιάνου με τίτλο «Χοροί του Κόσμου για 4 Χέρια» την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στις 8:00μμ στην αίθουσα «Παντελή Πρεβελάκη» (Ωδείο) από το πολυβραβευμένο πιανιστικό ντούο «Αντιθεσις» με τους Δημήτρη Καρύδη και Πέτρο Μόσχο. Οι πιανίστες θα ερμηνεύσουν ένα άκρως εντυπωσιακό πρόγραμμα με Βαλς και Ουγγρικούς Χορούς του Brahms, Ελληνικούς Χορούς του Σκαλκώτα, Ισπανικούς Χορούς του De Falla, καθώς και Τανγκό και άλλους χορούς του Barber.
 
Το ντούο «Αντιθεσις» κάνει διεθνή καριέρα έχοντας κερδίσει βραβεία στους περισσότερους διεθνείς διαγωνισμούς για πιάνο ντούο και έχοντας εμφανιστεί σε Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ελλάδα, Τσεχία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ουκρανία, Ισραήλ, Βενεζουέλα, Καναδά και Η.Π.Α.
Το Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου σχεδιάστηκε το 2014 από τα ιδρυτικά μέλη του Ιωάννα Γιάνναρη, Δημήτρη Καρύδη , Πέτρο Μόσχο, και παρουσιάστηκε πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2016 στο Ηράκλειο! 
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ