Πολιτισμός

«Εδώ Λιλιπούπολη…» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

πολιτιστικό κέντρο ηρακλείου

Την ιστορική παράσταση για μεγάλους και παιδιά «Εδώ Λιλιπούπολη…» φιλοξενεί το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου σε μία συμπαραγωγή με τον Δήμο Ηρακλείου, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

Τον κόσμο της Λιλιπούπολης και τα καμώματα των κατοίκων της, που λάτρεψαν μικρά και μεγάλα παιδιά μέσα από τραγούδια σε μουσική των Δημήτρη Μαραγκόπουλου, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Κυπουργού και Νίκου Χριστοδούλου, σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή, θα γνωρίσουμε και πάλι 
με τις φωνές της Σαβίνας Γιαννάτου, του Δώρου Δημοσθένους, του Γιάννη Ιδομενέως και της Διαμάντης Κριτσωτάκη.

Στη συναυλία συμμετέχει η μικτή χορωδία Φωνωδία (Διεύθυνση: Ιωάννης Ιδομενέως) σε συνοδεία των μουσικών: Θωμά Κοντογεώργη (πιάνο), Μαρίνου Γαλατσινού 
(κλαρινέτο,φλάουτο), Γιώργου Παναγιωτόπουλου (βιολί), Τάσου Μυσιρλή (βιολοντσέλο), Βαγγέλη Θάνου (κρουστά) και Χάρη Μέρμηγκα (κονταμπάσο). Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Θωμάς Κοντογεώργης.

 

"Εδώ Λιλιπούπολη" με τη Σαβίνα Γιαννάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο

Η παράσταση «Εδώ Λιλιπούπολη…» εγκαινιάζει τον Κύκλο | Σύγχρονη δημιουργία της πρώτης καλλιτεχνικής περιόδου του ΠΣΚΗ, έναν κύκλο συναυλιών και παραστάσεων που ερευνά και αναπτύσσει την θεματική των πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων σε νέες φόρμες και με ρεπερτόριο του 21ου αιώνα.

Στίχοι: Μαριανίνα Κριεζή
Μουσική: Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Λένα Πλάτωνος, Νίκος 
Χριστοδούλου
Τραγούδι: Σαβίνα Γιαννάτου, Δώρος Δημοσθένους, Ιωάννης Ιδομενέως, 
Διαμάντη Κριτσωτάκη
Συμμετέχει η μικτή χορωδία Φωνωδία (Διεύθυνση: Ιωάννης Ιδομενέως)

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Θωμάς Κοντογεώργης

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο), Μαρίνος 
Γαλατσινός (κλαρινέτο, φλάουτο), Γιώργος Παναγιωτόπουλος (βιολί), 
Τάσος Μυσιρλής (βιολοντσέλο), Βαγγέλης Θάνος (κρουστά), Χάρης 
Μέρμηγκας (κονταμπάσο)

Έκδοση εισιτηρίων – Τιμές

Η διάθεση των εισιτηρίων, αξίας 10 και 12 ευρώ (γενικής εισόδου για γονείς), 8 ευρώ για το πρώτο παιδί, 6 ευρώ για 2ο, 3ο κ.ο.κ. παιδί, καθώς και 8 ευρώ (μειωμένου) έχει ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριό τους:

1.      Ηλεκτρονικά, από το online σύστημα που αξιοποιείται για πρώτη φορά από πολιτιστικό οργανισμό της Κρήτης, δίνοντας την ευχέρεια στο κοινό να δει όλες τις θέσεις με τις αντίστοιχες τιμές των εισιτηρίων, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται από τον σύνδεσμο: https://bit.ly/2M8GWyr

2.      Από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00 

3.      Από το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα, 
Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 
14:00 και 17:30 – 21:00

 

 

Πολιτισμός

Έκθεση με έργα του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη

Παναγιωτάκης - Φασουλάκης

Έκθεση ζωγραφικής του  ζωγράφου Ρουσσέτου Παναγιωτάκη θα πραγματοποιηθεί στην Πινακοθήκη της Βασιλικής του Αγ. Μάρκου από 21Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα (Βασιλική Αγ. Μάρκου) με ώρες λειτουργίας καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 έως 14:00 και 17:00 έως 21:00, ενώ το Σάββατο 09:00 έως 14:00, Κυριακή κλειστά. 

Στην έκθεση θα εκτεθούν 50 έργα του γνωστού ζωγράφου και η θεματολογία τους πηγάζει από την Ελληνική μυθολογία, την ιστορία, το παρελθόν και το παρόν. 
Σε σημερινή συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Φασουλάκη και τον ίδιο τον ζωγράφο Ρουσσέτο Παναγιωτάκη. 

Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης ανέφερε για την έκθεση: 

«H Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά μετέχει στη διοργάνωση αυτής της σπουδαίας έκθεσης, του μεγάλου καλλιτέχνη Ρουσσέτου Παναγιωτάκη, γιατί πιστεύουμε ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει συμβάλει ουσιαστικά στην εξέλιξη του σύγχρονου Κρητικού πολιτισμού. Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή να συνεργαζόμαστε μαζί του και θέλουμε δείξουμε στους Κρητικούς ότι η Κρήτη καλλιτεχνικά είναι «ζωντανή» και συνεχίζει να δημιουργεί. Προσκαλούμε τους πολίτες, στα εγκαίνια της έκθεσης αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου να θαυμάσουν τα νέα έργα του ζωγράφου». 

Από την πλευρά του ο καλλιτέχνης Ρουσσέτος Παναγιωτάκης, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης για την στήριξη σε δηλώσεις του υπογράμμισε: «Ήθελα πάντα να φτιάχνω ζωγραφικά έργα κατανοητά από όλους τους Έλληνες ιδιαίτερα τους Κρητικούς, που είναι εμπνευσμένα από την μυθολογία, την ιστορία της Κρήτης, όπως επίσης από το παρελθόν και το παρόν. Παράλληλα όμως κάνοντας έτσι μία οπισθοδρόμηση, βλέπουμε εντελώς σουρεαλιστικά και το σήμερα.  Όλα είναι σε μία αντιπαράθεση μεταξύ τους και προσπαθώ να «κεντρίσω» το ενδιαφέρον για την κάθε ιστορία. Μέσα από τα έργα μου πιστεύω ότι μεταφέρω κάποια μηνύματα  κρητικά και κριτικά, αλλά και κρίνοντας πάντα τα γεγονότα όπως τα βλέπει σήμερα ένας σύγχρονος άνθρωπος».