Πολιτισμός

«Εδώ Λιλιπούπολη…» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

πολιτιστικό κέντρο ηρακλείου

Την ιστορική παράσταση για μεγάλους και παιδιά «Εδώ Λιλιπούπολη…» φιλοξενεί το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου σε μία συμπαραγωγή με τον Δήμο Ηρακλείου, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

Τον κόσμο της Λιλιπούπολης και τα καμώματα των κατοίκων της, που λάτρεψαν μικρά και μεγάλα παιδιά μέσα από τραγούδια σε μουσική των Δημήτρη Μαραγκόπουλου, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Κυπουργού και Νίκου Χριστοδούλου, σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή, θα γνωρίσουμε και πάλι 
με τις φωνές της Σαβίνας Γιαννάτου, του Δώρου Δημοσθένους, του Γιάννη Ιδομενέως και της Διαμάντης Κριτσωτάκη.

Στη συναυλία συμμετέχει η μικτή χορωδία Φωνωδία (Διεύθυνση: Ιωάννης Ιδομενέως) σε συνοδεία των μουσικών: Θωμά Κοντογεώργη (πιάνο), Μαρίνου Γαλατσινού 
(κλαρινέτο,φλάουτο), Γιώργου Παναγιωτόπουλου (βιολί), Τάσου Μυσιρλή (βιολοντσέλο), Βαγγέλη Θάνου (κρουστά) και Χάρη Μέρμηγκα (κονταμπάσο). Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Θωμάς Κοντογεώργης.

 

"Εδώ Λιλιπούπολη" με τη Σαβίνα Γιαννάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο

Η παράσταση «Εδώ Λιλιπούπολη…» εγκαινιάζει τον Κύκλο | Σύγχρονη δημιουργία της πρώτης καλλιτεχνικής περιόδου του ΠΣΚΗ, έναν κύκλο συναυλιών και παραστάσεων που ερευνά και αναπτύσσει την θεματική των πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων σε νέες φόρμες και με ρεπερτόριο του 21ου αιώνα.

Στίχοι: Μαριανίνα Κριεζή
Μουσική: Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Λένα Πλάτωνος, Νίκος 
Χριστοδούλου
Τραγούδι: Σαβίνα Γιαννάτου, Δώρος Δημοσθένους, Ιωάννης Ιδομενέως, 
Διαμάντη Κριτσωτάκη
Συμμετέχει η μικτή χορωδία Φωνωδία (Διεύθυνση: Ιωάννης Ιδομενέως)

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Θωμάς Κοντογεώργης

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο), Μαρίνος 
Γαλατσινός (κλαρινέτο, φλάουτο), Γιώργος Παναγιωτόπουλος (βιολί), 
Τάσος Μυσιρλής (βιολοντσέλο), Βαγγέλης Θάνος (κρουστά), Χάρης 
Μέρμηγκας (κονταμπάσο)

Έκδοση εισιτηρίων – Τιμές

Η διάθεση των εισιτηρίων, αξίας 10 και 12 ευρώ (γενικής εισόδου για γονείς), 8 ευρώ για το πρώτο παιδί, 6 ευρώ για 2ο, 3ο κ.ο.κ. παιδί, καθώς και 8 ευρώ (μειωμένου) έχει ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριό τους:

1.      Ηλεκτρονικά, από το online σύστημα που αξιοποιείται για πρώτη φορά από πολιτιστικό οργανισμό της Κρήτης, δίνοντας την ευχέρεια στο κοινό να δει όλες τις θέσεις με τις αντίστοιχες τιμές των εισιτηρίων, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται από τον σύνδεσμο: https://bit.ly/2M8GWyr

2.      Από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00 

3.      Από το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα, 
Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 
14:00 και 17:30 – 21:00

 

 

Πολιτισμός

Στο «σφυρί» συλλεκτικά αντικείμενα των Beatles

The Beatles

Διάφορα αναμνηστικά αντικείμενα που ανήκαν στα μέλη των Beatles θα διατεθούν αυτόν τον μήνα προς πώληση, σε μια διαδικτυακή δημοπρασία που οργανώνει ο οίκος Sotheby’s για τα 50 χρόνια από τη διάλυση του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος.

Τα αντικείμενα σύμφωνα με το ΑΠΕ καλύπτουν όλη την καριέρα του συγκροτήματος.

Μεταξύ άλλων, θα πωληθεί ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του «Love Me Do», του πρώτου σινγκλ του συγκροτήματος και το οποίο εκτιμάται ότι θα πωληθεί για 15.000-20.000 στερλίνες.

 

Join us live on Instagram at 4pm BST, as specialists Gabriel Heaton and Paige Thompson talk us through Sotheby's sale celebrating the most influential band in music history: the Beatles.

Posted by Sotheby's on Friday, 25 September 2020

Προς πώληση θα βγει επίσης ένα ζευγάρι γυαλιά του Τζον Λένον (με την τιμή του να εκτιμάται να φτάνει τις 30.000-40.000 στερλίνες) αλλά και η καρτέλα τιμωριών από το σχολείο του (5.000 στερλίνες) όπου καταγράφονται οι «αταξίες» του όταν ήταν παιδί.

Σε δημοπρασία θα βγει επίσης και ένα ρολόι Cartier του 1966, που ανήκε στον μάνατζερ του συγκροτήματος, τον Μπράιαν Επστάιν, ο θάνατος του οποίου το 1967, πιστεύεται ότι συντέλεσε στη διάλυση του τετραμελούς συγκροτήματος από το Λίβερπουλ.