Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εφαρμογή πρώτων βοηθειών στα smartphones που μπορεί να σώσει ζωές

Εφαρμογή πρώτων βοηθειών στα smartphones που μπορεί να σώσει ζωές
 clock 13:36 | 17/02/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Ξαφνικά τυχαίνει να βρισκόμαστε μπροστά σε κάποιο ατύχημα και λόγω της έντασης της στιγμής, ξεχνάμε όλες τις συμβουλές που μάθαμε στο σχολείο ή στον Ερυθρό Σταυρό για τις πρώτες βοήθειες.

Μία ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής το Δρ Ram Dantu, καθηγητή μηχανικής και επιστήμης υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο UNT, ανέπτυξε μία πολύ χρήσιμη εφαρμογή, ικανή να σώσει ζωές. Το σύστημα αυτό, χρησιμοποιεί την τεχνολογία των έξυπνων τηλεφώνων και μεταφέρει εικονικά τους διασώστες, στο σημείο του ατυχήματος. Με αυτόν τρόπο, συλλέγονται οι απαραίτητες πληροφορίες για το θύμα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος περίθαλψης από το συνεργείο του ασθενοφόρου που χρειάζεται κάποια ώρα να φτάσει στο σημείο του ατυχήματος.

Ο καθηγητής Dantu, ανέπτυξε το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Columbia και χρηματοδοτήθηκε από την National Science Foundation.

To λογισμικό αυτό, προσφέρει άμεση επικοινωνία, επαφή και τηλεχειρισμό των smartphones, ώστε να μπορούν οι ειδικοί να αντλήσουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για την αποτελεσματική ανάνηψη των τραυματιών.

Η τεχνολογία αυτή ήδη εφαρμόζεται στην Αμερική με μεγάλη επιτυχία. Τοποθετώντας το κινητό πάνω στο θύμα και ενεργοποιώντας την εφαρμογή, δεχόμαστε οδηγίες από το smartphone μας, για το πώς θα δώσουμε σωστά τις πρώτες βοήθειες. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία, φέρνει την επανάσταση στις πρώτες βοήθειες και συμβάλλει στη μείωση των θανάτων. Ευχής έργον, θα ήταν να το δούμε σύντομα και στη δική μας χώρα.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis