Πολιτικό Παρασκήνιο

Βαρουφάκης: Μπορώ να πηγαινοέρχομαι όπου θέλω

Βαρουφάκης

Χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα αποφάσισε, για μία ακόμη φορά, να μετακινηθεί ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως ακριβώς είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλή

Χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα αποφάσισε, για μία ακόμη φορά, να μετακινηθεί ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως ακριβώς είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής, προφανώς κρίνοντας πως η βουλευτική του ιδιότητα του επιτρέπει να παραβιάζει τους νόμους που έχει θεσπίσει η ελληνική κυβέρνηση για όλους του Έλληνες πολίτες.

«Το λέω σε όσους θέλουν και πάλι να οργανώσουν προβοκάτσιες» ανέφερε.

Το απόγευμα της Παρασκευής μπήκε στο πλοίο της γραμμής και έφτασε στο νησί. Στο λιμάνι την ώρα εκείνη ήταν και ο δήμαρχος, Γιάννης Ζορμπάς ο οποίος ελέγχει όλα τα δρομολόγια προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο σε μη μόνιμους κάτοικους.

Το πλοίο της γραμμής έδεσε στο  λιμάνι και ακολούθησε ο καθιερωμένος έλεγχος από τις Λιμενικές Αρχές. Αυτή τη φορά, ο κ. Βαρουφάκης δεν εξαφανίστηκε, ούτε διαπληκτίστηκε με αστυνομικούς, αλλά περίμενε μέχρι οι λιμενικοί να απολυμάνουν το όχημά του.

Κατά την αναχώρησή του από τον Πειραιά όταν του ζητήθηκε να παρουσιάσει το έγγραφο μετακίνησής του, απάντησε πως «δεν έχω καμία υποχρέωση να σας δείξω το Ε1 γιατί, σύμφωνα με τη βουλευτική μου ικανότητα, μπορώ να πηγαινοέρχομαι όπου θέλω».

Για το περιστατικό έχει σχηματιστεί δικογραφία από το λιμεναρχείο και έχουν δώσει κατάθεση δύο λιμενικοί από την Αίγινα.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Αλέξης Τσίπρας: Μετακόμισε από την Κυψέλη

Σπίτι Τσίπρα

Επίσημη είναι πλέον η αλλαγή κατοικίας του Αλέξη Τσίπρα από την Κυψέλη στα Λεγραινά, κοντά στο σπίτι όπου παραθερίζει τα καλοκαίρια.

Οπως σημειώνεται στα parapolitika.gr, η μετακόμιση του πρώην πρωθυπουργού έγινε πριν περίπου ένα μήνα.

Για προφανείς λόγους ενημερώθηκε αρμοδίως το αρχηγείο της Αστυνομίας προκειμένου στο σπίτι να υπάρχει 24ωρη σκοπιά.

Την ευθύνη της φύλαξης έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα της Λαυρεωτικής.

Η επιλογή του κ. Τσίπρα να ζει στην Κυψέλη, είχε αποτελέσει αντικείμενο ρεπορτάζ, όταν ήταν πρωθυπουργός, όπως της βρετανικής Telegraph που είχε γράψει: "Αυτό είναι το διαμέρισμα του Ελληνα Τσε Γκεβάρα, Αλέξη Τσίπρα".