Πολιτικό Παρασκήνιο

Βαρουφάκης - Είμαστε όλοι Wikileaks, καθένας μας είναι ένα τοσοδούλι MeLeaks

Γιάννης Βαρουφάκης

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην Πλατεία του Βρετανικού Κοινοβουλίου για την μη απέλαση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ – μετά τον Roger Waters και πριν πάρουν το λόγο ο Brian Eno, ο πατέρας του Τζούλιαν ο John Shipton και οι υπόλοιπες σπουδαίες προσωπικότητες που μετέχουν στη διαδήλωση – υπογράμμισε με έμφαση ότι «ο πιο ορκισμένος εχθρός του Τζούλιαν, ο μεγαλύτερος εχθρός της ελευθερίας, δεν είναι κάποιοι κακοί άνθρωποι που συνωμοτούν σε κρυφά δωμάτια γεμάτα καπνό. Όχι, η συνειδητή, ορθολογικά σχεδιασμένη κακία δεν είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Ο μέγιστος εχθρός είναι η ΑΠΑΘΕΙΑ. Η ΑΒΑΣΤΑΚΤΗ ΣΙΩΠΗ των καλών ανθρώπων. Κουρασμένων ανθρώπων πολύ εξαντλημένων και απογοητευμένων για να έχουν την ενέργεια να διαδηλώσουν. Η ΚΟΥΡΑΣΗ είναι ο εχθρός, ο καλύτερος σύμμαχος των ολιγαρχών».

Και πρόσθεσε: «Το μήνυμα όλων είναι απλό: Είμαστε όλοι Wikileaks. Ο καθένας μας είναι ένα τοσοδούλι MeLeaks που πασχίζει να ξεσκεπάσει την κατάχρηση εξουσίας και να ρίξει μια μικρή αχτίδα φωτός οπουδήποτε η εξουσία προσπαθεί να γιγαντωθεί υπό την κάλυψη του σκοταδιού που την κάνει θηριώδη, άσχημη, μισανθρωπική. Οπότε, βρείτε το κουράγιο. Είμαστε εδώ ώστε ο εγκλεισμός του Τζούλιαν να κλείσει και η άοπλη, η γυμνή αλήθεια να έχει την τελευταία λέξη».

Και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι «αύριο, θα επισκεφτώ τον Τζούλιαν στη φυλακή, μαζί με τον Τζον – τον υπέροχο πατέρα του. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να του μεταφέρω το πνεύμα σας, το πνεύμα των μελών του DiEM απ΄ όλη την Ευρώπη, τις ευχές των βουλευτών μας. – του ΜέΡΑ25 – κι όλων όσων διαδηλώνουν αυτή τη στιγμή έξω από την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα».

Πολιτικό Παρασκήνιο

Γεωργιάδης: Θα υπάρξει λύση με σοβαρά λεφτά για χώρες που πλήττονται

Άδωνις Γεωργιάδης

Σίγουρος ότι παρά την άρνηση της Γερμανίας για κορωνο-ομόλογο «η Ευρώπη κάποια λύση να δώσει σοβαρά λεφτά σε χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό θα βρεί» εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για το θέμα αυτό.

«Μπορεί να μην γίνει η λύση να έρθει όπως θέλουμε αλλά κάποια λύση με λεφτά θα υπάρξει. Σας το λέω μετά βεβαιότητας» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης τονίζοντας ότι ήταν «η πρωτοβουλία Μητσοτάκη και άλλων Ευρωπαίων ηγετών που έθεσε στο τραπέζι της σύζητησης να δοθούν σοβαρά χρήματα και από την Γερμανία».

Απαντώντας στις ανησυχίες όσων αναρωτιούνται αν μετά τα χρήματα αυτά θα ακολουθήσει κάποιο Μνημόνιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέμψε στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που «καθησυχάζουν προς την αντίθετη κατεύθυνση γιατί είπε ότι σε αυτού του τύπου τη χρηματοδότηση δεν έχουμε ανάγκη τις υπηρεσίες της Τρόικας».

«Οι όροι θα είναι μόνο για το θεαθήναι» είπε ο κ. Γεωργιάδης εξηγώντας ότι «ο λόγος που δεν θέλουμε νέο Μνημόνιο είναι γιατί δεν μπαίνουμε στην πρόταση Τσίπρα για να αξιοποιήσουμε το μαξιλάρι που υπάρχeι στο τραπέζι για να καθησυχάσει τις αγορές για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «η λύση που θα γίνει θα έχει επίπτωση στα χρέη όλων των κρατών αφού όμως θα ανέβει για όλους θα υπάρχει στο μέλλον μια κοινή λύση. Θα υπάρξει, δηλάδή, πανευρωπαϊκή ρύθμιση».