Πολιτικό Παρασκήνιο

Τσακαλώτος: Αύξηση 146€ το χρόνο για τη μεσαία τάξη επί ΣΥΡΙΖΑ

τσακαλώτος

Νέα απάντηση δίνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μέσω Twitter σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha. Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για τη μεσαία τάξη και το ότι "θα αποζημιώσει τα μεσαία στρώματα για τις απώλειες που είχαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ".

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος γράφει χαρακτηριστικά: "Ο κ. Μητσοτάκης έκανε πως δεν διάβασε τους αριθμούς για την καταστροφή της μεσαίας τάξης από τη ΝΔ και τη μικρή έστω βελτίωση της θέσης της από το 2015 και μετά" και πρόσθεσε:

"Του θυμίζω: Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 έως το 2014 κατά 5.528 ευρώ. Τα έτη 2015- 16 αυξήθηκε κατά 146 ευρώ. Το 2018 η αύξηση αναμένεται σαφώς μεγαλύτερη λόγω και της ανάπτυξης".

Πολιτικό Παρασκήνιο

Πυρ και μανία ο Χάρης με τον Άδωνι

Χάρης Μαμουλάκης

«Εριστικός, προκλητικός και με ένα καλάθι γεμάτο υποσχέσεις, όπως δηλαδή τον έχουμε συνηθίσει, ήρθε στο Ηράκλειο ο κ. Γεωργιάδης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με αφορμή της δηλώσεις του Υπ. Ανάπτυξης σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στο Ηράκλειο.

«Ο γνωστός για την υπεροψία και τις ακραίες θέσεις του Υπουργός της Κυβέρνησης ΝΔ, «κατασκεύασε» σε λίγα λεπτά αεροδρόμιο Καστελίου, ΒΟΑΚ και πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών, «έδιωξε» τους πρόσφυγες απ’ όλη τη χώρα, «καθάρισε» με τις Τουρκικές προκλήσεις, «χαμήλωσε» τα επιτόκια, «μοίρασε» θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και παραγωγικότητα και φυσικά, έστειλε στο πυρ το εξώτερον τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα όμως στην κομματική του παραζάλη, είπε και μια αλήθεια: Ότι είμαστε στην πιο ευχάριστη στιγμή της δεκαετίας. Και πράγματι, χάρη στις θυσίες του Ελληνικού λαού και τις αποτελεσματικές ενέργειες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εδώ βρισκόμαστε. Αν μας έλεγε και το ποιοι ευθύνονται για όλα όσα πέρασαν οι Έλληνες αυτή την σκληρή δεκαετία της κρίσης, των περικοπών, της εξαθλίωσης, της καταστρατήγησης κάθε εργατικού δικαιώματος και της καθιέρωσης απάνθρωπων συνθηκών για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, θα ήταν πιο πλήρης ο λόγος του» κατέληξε ο Χάρης Μαμουλάκης.