Πολιτικό Παρασκήνιο

Τσακαλώτος: Αύξηση 146€ το χρόνο για τη μεσαία τάξη επί ΣΥΡΙΖΑ

τσακαλώτος

Νέα απάντηση δίνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μέσω Twitter σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha. Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για τη μεσαία τάξη και το ότι "θα αποζημιώσει τα μεσαία στρώματα για τις απώλειες που είχαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ".

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος γράφει χαρακτηριστικά: "Ο κ. Μητσοτάκης έκανε πως δεν διάβασε τους αριθμούς για την καταστροφή της μεσαίας τάξης από τη ΝΔ και τη μικρή έστω βελτίωση της θέσης της από το 2015 και μετά" και πρόσθεσε:

"Του θυμίζω: Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 έως το 2014 κατά 5.528 ευρώ. Τα έτη 2015- 16 αυξήθηκε κατά 146 ευρώ. Το 2018 η αύξηση αναμένεται σαφώς μεγαλύτερη λόγω και της ανάπτυξης".

Πολιτικό Παρασκήνιο

Σφόδρα ενοχλημένος ο Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας

Ενοχλημένος σφόδρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με Τσακαλώτο, Πολάκη και Τζάκρη ενώ την ίδια ώρα ανακοίνωσε τη δημιουργία πειθαρχικού οργάνου.

"Οφείλουμε προς αυτή τη κατεύθυνση να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικά και οργανωτικά μέτρα" είπε και συμπλήρωσε:

«Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους. Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις. Και ταυτόχρονα είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, ώστε η διαφορετική άποψη να κατατίθεται στα συλλογικά όργανα και να αποφασίζουμε συλλογικά».