Πολιτικό Παρασκήνιο

Στην αντεπίθεση ο Μανώλης Χαιρέτης

Μανώλης Χαιρέτης

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην, πλέον, αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Μανώλης Χαιρέτης, μετά την απομάκρυνσή του από τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης. Με αφορμή την επιστολή – κόλαφο που δημοσιοποίησε και καταφέρεται εναντίον της δημοτικής αρχής με βαρείς χαρακτηρισμούς για τη λειτουργία στη Λότζια, ο ίδιος μίλησε στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

Όπως είπε, την παράταξη «Δύναμη Πολιτών», την πόνεσε, τη σεβάστηκε και την τίμησε. «Επένδυσα στην παράταξη αυτή και δυστυχώς διαψεύστηκα. Δούλεψα πολύ και αθόρυβα. Εάν ήθελα – και από προηγούμενο πόστο – θα μπορούσα να είμαι συνέχεια στην επικαιρότητα. Δεν το επιδίωξα. Είναι τέτοια η δική μου λειτουργία», τόνισε με νόημα ο κ. Χαιρέτης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι για την απομάκρυνσή του από τη ΔΕΥΑΗ ενημερώθηκε από το δημοτικό συμβούλιο και ότι, μόνον κατά το παρελθόν, είχε μία συζήτηση επί του θέματος με τον δήμαρχο…
Ο κ. Χαιρέτης επέμεινε στις κατηγορίες περί παρεμβάσεων στη Λότζια «από μία αυλή», αλλά δεν θέλησε να πει περισσότερα, έκανε όμως λόγο τόσο για στελέχη στο εσωτερικό της παράταξης όσο και για εξωδημοτικούς παράγοντες.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Κόντρα Τσακαλώτου - Γεωργιάδη για 8ωρο και Κοντονή

Βουλή

«Κάθε κοινός νους αντιλαμβάνεται ότι στον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας του 21ου αιώνα, θα πρέπει να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχονται οι επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

«Στηρίζω αναφανδόν Χατζηδάκη»

«Πρέπει να προσαρμοστούμε, με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αυτό είναι η κόκκινη γραμμή η πραγματική, στον σύγχρονο κόσμο που ζούμε. Στηρίζω αναφανδόν τη σπουδαία μεταρρυθμιστική προσπάθεια του κ. Χατζηδάκη», είπε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την κριτική που είχε διατυπώσει λίγο νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο και λέτε ότι θέλουν οι εργαζόμενοι να καταργηθεί το οκτάωρο, γιατί θα τους δώσει περισσότερο χρόνο», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και απευθύνθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, λέγοντας:

«Αν δουλεύατε σε σούπερ μάρκετ τι θα λέγατε;»

«Δηλαδή εσείς, αν δεν ήσασταν υπουργός και δουλεύατε σε αποθήκη της amazon ή σε ένα σούπερ μάρκετ, τι μας λέτε δηλαδή; Ότι θα κάνατε ατομική σύμβαση και θα του λέγατε του εργοδότη ότι «προτιμάω να δουλέψω λίγο λιγότερο αυτό το μήνα, για να πάω στο χωριό για τις ελιές;» Kαι μας λέτε ότι αυτό θα βοηθήσει την ανάπτυξη;» είχε δηλώσει ο κ. Τσακαλώτος.

Όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι δεν νομοθετεί για τις επενδύσεις, αλλά για τους επενδυτές και ότι κανονίζει δουλειές για τους φίλους της, τότε ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε επικαλούμενoς τις καταγγελίες που διατύπωσε χθες, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής.

Ατυχές σχόλιο

«Μας λέτε ότι αλλάζουμε τους νόμους κατά το συμφέρον των δικών μας ανθρώπων. Αλλά η μέρα που διαλέξατε να κάνετε αυτό το σχόλιο ήταν εξαιρετικά ατυχής», είπε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και πρόσθεσε:

«Χθες, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταύρος Κοντονής, ισχυρίστηκε δημόσια, και αναμένεται η κλήση του για κατάθεση, ότι η κυβέρνηση στην οποία ήσασταν υπουργός Οικονομικών ανέβαλε τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών κατά μια εβδομάδα, προκειμένου ο κ. Τσίπρας να μπορέσει να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα και το άρθρο για την ενεργητική δωροδοκία, για να ωφεληθεί ένας επιχειρηματίας στην Ελλάδα.

Δεν θα έχετε που να κρυφτείτε

»Όταν ήσουν υπουργός σε μια κυβέρνηση, που ο συνάδελφός σου λέει κάτι τόσο σοβαρό, ότι δηλαδή η κυβέρνηση είχε στο μυαλό της την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών για να εξυπηρετήσει το συμφέρον ενός επιχειρηματία, στην καλύτερη περίπτωση καθόσασταν στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο με έναν παντελώς αναξιόπιστο άνθρωπο, που είναι δυνατόν να σας κατηγορεί με κάτι τόσο σοβαρό. Αλλά αν αρχίσουμε τέτοιες αλληλοκατηγορίες δεν θα έχετε που να κρυφτείτε».

Δουλειές για τους φίλους

Νωρίτερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιφυλάσσει κανόνες για όλους εκτός από τον εαυτό της. «Το βλέπουμε αυτό με τις απευθείας αναθέσεις, το βλέπουμε όταν φέρνετε ένα κομματικό στέλεχος σας που αν και δεν έχει τα προσόντα, αλλάζετε τις προϋποθέσεις για να καταλάβει τη θέση που θέλετε να τον τοποθετήσετε, το είδαμε στις Σκουριές», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλε «δουλειές για τους φίλους», νομοσχέδια για «χαμηλούς μισθούς», απευθείας αναθέσεις, μέτρα, όχι υπέρ των επενδύσεων αλλά υπέρ των επενδυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλευτής έπαθε έμφραγμα από ένα σάντουιτς!

Χατζηδάκης: "Να φοβούνται οι εργοδότες που εφαρμόζουν αθέμιτες πρακτικές"