Πολιτικό Παρασκήνιο

Οι βουλευτές, τα πανηγύρια και τα μέτρα του κορωνοϊού

βουλή

Σε οριακή εισήγηση για άρση ασυλίας βουλευτών οι οποίοι παραβίασαν τα υγειονομικά μέτρα συμμετέχοντας το καλοκαίρι σε πανηγύρια κατέληξε η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής.

Το αίτημα της εισαγγελικής αρχής αφορούσε στον βουλευτή της Ν.Δ Ανδρέα Κουτσούμπα και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Πούλου για συμμετοχή σε πανηγύρια. Κι ενώ φαινομενικά η εισήγηση θα εγκρινόταν ομόφωνα, βουλευτές της πλειοψηφίας με έκπληξη είδαν συναδέλφους τους της αντιπολίτευσης να προσπαθούν να διακρίνουν τις περιπτώσεις λέγοντας πως πρέπει να αρθεί η ασυλία μόνο του βουλευτή της Ν.Δ., καθώς η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ...χόρεψε.

Ένταση επικράτησε ωστόσο καθώς από πτέρυγα της μειοψηφίας εκφράστηκε η θέση πως θα πρέπει να εξεταστεί αν η συμμετοχή στα πανηγύρια εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας του βουλευτή. Τελικά μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση η οποία διήρκεσε 2,5 και πλέον ώρες η επιτροπή εισηγήθηκε άρση ασυλίας και για τους δύο βουλευτές, με οριακή ωστόσο πλειοψηφία καθώς ο βουλευτής της Ν.Δ Σταύρος Κελέτσης συντάχθηκε με τη μειοψηφία.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πέθανε το 37 ημερών βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων

μωρό βρέφος νοσοκομείο

«Έφυγε» από τη ζωή το βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Πρόκειται για ένα αγοράκι μόλις 37 ημερών, το οποίο είναι το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας.

Το βρέφος δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, εμφάνισε έντονα συμπτώματα λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, ενώ παρουσίασε και αναπνευστικά προβλήματα. Όταν βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στη μονάδα Covid του νοσοκομείου Παίδων και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου από τις 18 Φεβρουαρίου. 

Ξεχωριστή αναφορά στο βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στη ΜΕΘ, είχε κάνει πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. «Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών διασωληνωμένου στη μονάδα εντατικής θεραπείας» ανέφερε στις 24 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, συγκινημένος ο κ. Κικίλιας, ο οποίος πρόσφατα είχε γίνει για πρώτη φορά πατέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 1165 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 54 μολύνσεις στην Κρήτη

Κορωνοϊός - Πελώνη για Κρήτη: Οι μεταλλάξεις προσέγγισαν το 90% των νέων κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Ανησυχία στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος για τα νέα κρούσματα