Πολιτικό Παρασκήνιο

Οι ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον.... Άγιο Βαλεντίνο!

κυριάκος μαρέβα

Με ευχές για τον Άγιο Βαλεντίνο, ένεκα της ημέρας, άρχισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση για τα εργασιακά.

«Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες. Εύχομαι το κύμα αγάπης να βρει αντανάκλαση στη σημερινή συνεδρίαση» είπε χαριτολογώντας ο κ. Μητσοτάκης πριν αρχίσει την ομιλία του.

Η διεξαγωγή αυτής της ειδικής συνεδρίασης γίνεται κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Tασούλας: Καμία ανησυχία για τη στατικότητα του κτηρίου της Βουλής

τασούλας

«Κανένα θέμα, ούτε οποιοσδήποτε συναγερμός υπάρχει σχετικά με τη στατικότητα του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα.

«Κάθε καλοπροαίρετη επισήμανση, ειδικά όταν αυτή προέρχεται από διακριμένους καθηγητές, είναι καλοδεχούμενη» σημείωσε, ενημερώνοντας του κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Όπως είπε, το κτήριο παρακολουθείται συνεχώς από τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας της Βουλής.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «κάθε έργο εκσυγχρονισμού που έχει γίνει στη Βουλή των Ελλήνων έχει βελτιώσει και ενισχύσει τη στατικότητα του κτηρίου» και εξήγησε ότι στην κατασκευή του υπόγειου γκαράζ της Βουλής δεν υπήρξαν μπαζώματα (επιχωματώσεις), αλλά τοποθετήθηκαν πάσσαλοι υποστήριξης που ενδυνάμωσαν τη στατικότητα του κτηρίου. Επίσης, και στα έργα του θόλου του Κοινοβουλίου που έγιναν το 2018 ελήφθησαν όλα τα τεχνικά δεδομένα και αυτά έγιναν με τις πιο σύγχρονες τεχνικές που έχουν θωρακίσει το ιστορικό κτήριο.

Η παρακολούθηση του κτηρίου της Βουλής από μηχανικούς και την τεχνική υπηρεσία της είναι συνεχείς, ακόμα και οι επιφανειακές ρωγμές που υπήρξαν σε εσωτερικούς τοίχους του ισογείου και σε ένα γραφείο του δευτέρου ορόφου κατά τον σεισμό του Ιουνίου του 2019, αυτές επιτηρούνται συνεχώς και δεν έχει παρατηρηθεί καμία μεταβολή τους, είπε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου.

πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου: Τι αναφέρει η κοινή διακήρυξη των τριών ηγετών

Πατέλης: Αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισής του μελετά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

ΚΙΝ.ΑΛ: Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου Τύπου

ESPA BANNER