Πολιτικό Παρασκήνιο

Ο Μανώλης Όθωνας και τα "άλαλα γιουσουφάκια"

μανώλης όθωνας

Ο Μανώλης Οθωνας με συνέντευξη του έκανε επίθεση σε όσους αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ για ένα... «πολιτικό ξεροκόμματο».

Το μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου μάλιστα τους χαρακτήρισε «άλαλα γιουσουφάκια» στην συνέντευξη του στο «ΚΑΡΦΙ».

«H συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - προεξέχοντος του αρχηγού τους - έκαναν πολιτική καριέρα υβρίζοντας την παράταξη μας, τον κόσμο μας, τα στελέχη μας και βέβαια τους εκάστοτε Προέδρους μας. Απλά ανέχονται να συνυπάρχουν με όσους καταδέχονται να μεταπηδήσουν στην αυλή τους και να γίνουν άλαλα γιουσουφάκια τους, για ένα πολιτικό ξεροκόμματο», τόνισε ο κ. Όθωνας και συνέχισε:

«Στην σκιά μιας εικονικής κανονικότητας η ΝΔ ξεδιπλώνει επιλογές που χαρακτηρίζουν διαχρονικά την δεξιά συντηρητική παράταξη. Όπως δηλαδή περιμέναμε όσοι δεν είχαμε τυφλωθεί από τα μεταρρυθμιστικά καθρεφτάκια που μοίραζαν ως αντιπολίτευση και την δικαιολογημένη απέχθεια στο αποκρουστικό πρόσωπο του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ».

«Να σπάσουμε το επικοινωνιακό απαρτχάιντ που συντηρεί και αναπαράγει τον πολιτικό διπολισμό πνίγοντας και διαστρεβλώνοντας τη δική μας φωνή. Να πάμε παντού, κοντά στον κόσμο, να μεταφέρουμε το μήνυμα μας αλλά και να ακούσουμε το μήνυμα των απλών ανθρώπων που ήταν πάντα το στήριγμα μας γιατί ένιωθαν ότι αυτή την παράταξη είναι το αποκούμπι τους».

«Η ΝΔ είναι πια κυβέρνηση και κανένα επικοινωνιακό καμουφλάζ δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό δεξιό της πρόσωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετασχηματίζεται σε ένα ιδεολογικά ασπόνδυλο και πολιτικά άμορφο υβρίδιο που όμως παραμένει προσκολλημένο σε παρωχημένες ιδεοληπτικές εμμονές. Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί ζωτικό πολιτικό χώρο για την πραγματικά προοδευτική παράταξη, το Κίνημα Αλλαγής», τόνισε μεταξύ άλλων το μέλος του Εκτελεστικού πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Μητσοτάκης: Νιώθω απλό μέλος της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει το κόμμα της ΝΔ στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τα «αυτιά και τη γλώσσα» της ΝΔ στην κοινωνία, τους κήρυκες του κυβερνητικού έργου, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα μέλη της ΠΕ του κόμματος είπε ότι πέρα από πρωθυπουργός της χώρας και αρχηγός του κόμματος νιώθει απλό μέλος της ΝΔ.