Πολιτικό Παρασκήνιο

Ντόρα «ψηφίζουν» οι πολίτες για γυναίκα-Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το tweet της Ντόρας Μπακογιάννη για τη μητέρα της!

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατατάσσεται πρώτη σε δημοφιλία γυναίκα/πιθανή υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την MRB

Η συζήτηση για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει φουντώσει για τα καλά. Ονόματα ακούγονται πάρα πολλά, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απαντήσει επανειλημμένως ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθεί πριν τις αρχές του νέου έτους.

Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, δεν κρύβουν ότι συζητείται έντονα η περίπτωση να προταθεί για πρώτη φορά κάποια γυναίκα. Έτσι, η εταιρία δημοσκοπήσεων MRB ρώτησε τους πολίτες για αυτό το ενδεχόμενο, δίνοντας ορισμένα ονόματα γυναικών για να τα αξιολογήσουν.

Δημοφιλέστερη σε αυτή τη λίστα αναδείχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, συγκεντρώνοντας το 32.2% θετικών γνωμών. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, γεγονός που δεν προκαλεί καμία εντύπωση, καθώς προηγούμενες αντίστοιχες μετρήσεις την έχουν κατατάξει πρώτη ανάμεσα σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και αρκετά δημοφιλή ανάμεσα στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, ακόμα και της Αριστεράς.

 

 

Δεύτερη είναι η πανεπιστημιακός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ με 31.3%, ενώ με μεγάλη απόσταση ακολουθούν η Μαριέττα Γιαννάκου, η Μαρία Δαμανάκη, η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, η Άννα Διαμαντοπούλου και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

 

ethnos.gr

 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Καλτσούνια, τσικουδιά, κρητικό τυρί και ντολμαδάκια για τον Πομπέο

Γεύμα εργασίας Μητσοτάκης - Πομπέο

Γεύμα εργασίας παραχώρησε το μεσημέρι, στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Σε φωτογραφίες διακρίνονται οι δύο άνδρες να συζητούν σε φιλικό κλίμα αρχικά έξω από το πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού και στη συνέχεια στο τραπέζι, το κέντρο του οποίου κοσμεί μία εντυπωσιακή ανθοσύνθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού του γεύματος εργασίας περιλαμβάνει χωριάτικη σαλάτα, ντολμαδάκια, καλτσούνια κρητικά, γιουβέτσι μοσχάρι με κριθαράκι και τριμμένο κρητικό τυρί, κέικ σοκολάτας, τσικουδιά, λευκό και κόκκινο κρασί.

Σημειώνεται ότι στο γεύμα εργασίας συμμετέχουν ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.