Πολιτικό Παρασκήνιο

Ντόρα «ψηφίζουν» οι πολίτες για γυναίκα-Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το tweet της Ντόρας Μπακογιάννη για τη μητέρα της!

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατατάσσεται πρώτη σε δημοφιλία γυναίκα/πιθανή υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την MRB

Η συζήτηση για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει φουντώσει για τα καλά. Ονόματα ακούγονται πάρα πολλά, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απαντήσει επανειλημμένως ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθεί πριν τις αρχές του νέου έτους.

Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, δεν κρύβουν ότι συζητείται έντονα η περίπτωση να προταθεί για πρώτη φορά κάποια γυναίκα. Έτσι, η εταιρία δημοσκοπήσεων MRB ρώτησε τους πολίτες για αυτό το ενδεχόμενο, δίνοντας ορισμένα ονόματα γυναικών για να τα αξιολογήσουν.

Δημοφιλέστερη σε αυτή τη λίστα αναδείχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, συγκεντρώνοντας το 32.2% θετικών γνωμών. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, γεγονός που δεν προκαλεί καμία εντύπωση, καθώς προηγούμενες αντίστοιχες μετρήσεις την έχουν κατατάξει πρώτη ανάμεσα σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και αρκετά δημοφιλή ανάμεσα στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, ακόμα και της Αριστεράς.

 

 

Δεύτερη είναι η πανεπιστημιακός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ με 31.3%, ενώ με μεγάλη απόσταση ακολουθούν η Μαριέττα Γιαννάκου, η Μαρία Δαμανάκη, η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, η Άννα Διαμαντοπούλου και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

 

ethnos.gr

 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Μητσοτάκης: Νιώθω απλό μέλος της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει το κόμμα της ΝΔ στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τα «αυτιά και τη γλώσσα» της ΝΔ στην κοινωνία, τους κήρυκες του κυβερνητικού έργου, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα μέλη της ΠΕ του κόμματος είπε ότι πέρα από πρωθυπουργός της χώρας και αρχηγός του κόμματος νιώθει απλό μέλος της ΝΔ.