Πολιτικό Παρασκήνιο

Μίκης Θεοδωράκης: Ο Αλέξης Τσίπρας έφτιαξε λίστα με τα αγαπημένα του τραγούδια

Θεοδωράκης - Τσίπρας

Μια λίστα με τα αγαπημένα του τραγούδια που συνέθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης επιμελήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας, στο Spotify.

Η λίστα περιλαμβάνει 55 τραγούδια. Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας επέλεξε πολιτικά τραγούδια του Μίκη, με διαχρονικές εκτελέσεις, αλλά και διασκευές από νεότερους καλλιτέχνες.

«Βούτηξα μέσα στον ωκεανό της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη και διάλεξα τα πιο αγαπημένα μου από τα μεγάλα έργα του. Τα μοιράζομαι μαζί σας, στη μνήμη του», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στους λογαριασμούς του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος Μίκη Θεοδωράκη: Στον Γαλατά Χανίων τελικά η κηδεία του μεγάλου δημιουργού

Θάνατος Μίκη Θεοδωράκη: Το ΚΚΕ δίνει διευκρινίσεις για την ταφή στο Γαλατά Χανίων

Πολιτική

Οικονόμου – Αν εφαρμοστούν οι προτάσεις του Τσίπρα για τα σχολεία, απλά δεν θα λειτουργούν

Γιάννης Οικονόμου

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη λειτουργία της εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με το προεδρείο της ΔΟΕ και κατέθεσε προτάσεις για την ασφαλή λειτουργία της διά ζώσης εκπαίδευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι προτάσεις του σημαίνουν κλείσιμο σχολείων, ενώ χαρακτήρισε ως αντιπολιτευτικές κορώνες τα όσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας για προσλήψεις και μειώσεις του αριθμού μαθητών ανά τάξη.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου

Η κυβέρνηση είχε θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα τη δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης. Ο κ. Τσίπρας, μετά από αλλεπάλληλες παλινωδίες, μόλις σήμερα, στις αρχές Δεκεμβρίου, δέχθηκε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά. Αλλά ζητά, όταν παρουσιάζεται το πρώτο κρούσμα, τα τμήματα να κλείνουν για 3 μέρες από τις 5 που λειτουργούν!!…Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν. Παράλληλα επαναλαμβάνει τις αντιπολιτευτικές του κορώνες περί προσλήψεων και μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, χωρίς καμία μελέτη.

Αυτά λέει ο κ Τσίπρας, ας δούμε τι έχει κάνει η κυβέρνηση.

Με όπλο μας τον εμβολιασμό και τους συνεχείς ελέγχους, που φτάνουν για τους μαθητές έως τα 7 τεστ ανά εβδομάδα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας λειτουργούν πλήρως επί 3 μήνες. Όλο αυτό το διάστημα μόλις 12 στα 80000 τμήματα έκλεισαν για λίγες ημέρες, με απόλυτη διασφάλιση της υγείας των μαθητών. Επίσης, μόνο το 4,53% των τμημάτων γενικής παιδείας έχουν πάνω από 25 μαθητές και το 1,91% πάνω από 26. Από πέρυσι έγιναν 16200 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενώ φέτος έγιναν επιπλέον 38000 προσλήψεις αναπληρωτών.

Το 98% των σχολείων έχουν υποβάλει την πρώτη αναφορά αξιολόγησης, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Μόλις χθες παρουσιάστηκαν 166 νέα αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση, με απόλυτη σοβαρότητα και μεριμνώντας για την υγεία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, διασφαλίζει την πλήρη λειτουργικότητα των δομών εκπαίδευσης και παράλληλα προχωρά με γοργά βήματα και αποφασιστικότητα στον ποιοτικό εκσυγχρονισμό της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, στηρίζοντας έμπρακτα το μέλλον της νεολαίας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 308 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Κλειστός ο Παιδικός Σταθμός Αγίας Πελαγίας μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού

Ηράκλειο - σχολεία: Συνεχίζεται η "Οδύσσεια" των μαθητών για σχολική στέγη

 

ESPA BANNER