Πολιτικό Παρασκήνιο

Κέλλας: Τα παιδιά μου ήθελαν να βάλω μέσο για να εμβολιαστούν νωρίτερα

Κέλλας

Μια δήλωση του Χρήστου Κέλλα της ΝΔ προκάλεσε την αντίδραση της Ευαγγελίας Λιακούλη του ΚΙΝΑΛ  στη Βουλή.

"Τώρα για τα παιδιά σας που λέτε ότι αισθάνονται ότι εξαγοράζονται με 150 ευρώ, δεν το πιστεύω ότι το κάνουν. Γιατί τα ξέρω και είναι εξαιρετικά παιδιά. Αλλά θα σας πω ότι τα δικά μου παιδιά μου είπαν να βάλω μέσο για να εμβολιαστούν νωρίτερα. Και χωρίς να υπάρξει το 150άρι. Αυτή είναι η διαφορά μας, για να καταλάβετε γιατί είμαστε εκεί που είμαστε", τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ,

Άμεση ήταν η αντίδραση της βουλευτή του ΚΙΝΑΛ που απάντησε: "Τα δικά μου παιδιά εμβολιάζονται, αλλά δεν έψαξαν ποτέ τρόπους για να εμβολιαστούν νωρίτερα. Γιατί είναι θέμα αντίληψης και ιδεολογίας".

ΚΙΝΑΛ: Βουλευτής της ΝΔ ομολογεί "μέσο" για τον εμβολιασμό των παιδιών του".

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ, στην οποία αναφέρει:

"Γκάφα ολκής και μάλιστα διπλή, από τον βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Χρήστο Κέλλα, ο οποίος, μετά την πρόσφατη παραβίαση των μέτρων με το τρικούβερτο γλέντι, επανήλθε …δριμύτερος, αυτή τη φορά στη βουλή. Αναφερόμενος προσωπικά στην επίσης Λαρισαία βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία είχε προηγηθεί και κατακεραύνωσε το 150άρι της Κυβέρνησης στα νέα παιδιά για να εμβολιαστούν και κυρίως για την ηθική που μια τέτοια πολιτική εξαγγελία παράγει, φέρνοντας ως παράδειγμα τα δικά της παιδιά που θα πρέπει με τη λογική της Κυβέρνησης να τα …χαρτζιλικώνει για κάθε επωφελή επιλογή τους, ο Χρήστος Κέλλας ξεσπάθωσε: «…για τα παιδιά σας που λέτε ότι αισθάνονται ότι εξαγοράζονται με 150 ευρώ, δεν το πιστεύω, γιατί τα ξέρω και είναι εξαιρετικά παιδιά. Θα σας πω, όμως, ότι τα δικά μου παιδιά μου είπαν, απευθυνόμενα σε εμένα, να βάλω μέσο για να εμβολιαστούν νωρίτερα, χωρίς να υπάρξει το 150άρι, κυρία Λιακούλη. Αυτή είναι η διαφορά μας, για να καταλάβετε γιατί εμείς είμαστε εκεί που είμαστε», ενώ το…τελικό χτύπημα έδωσε λίγα δευτερόλεπτα μετά, όταν αναφερόμενος στον καθηγητή που εξήρε προηγούμενα η κ. Λιακούλη, είπε «ξέρω τον κ. καθηγητή, τον κ. Γουργουλιάνη, τυχαίνει να είμαστε συμφοιτητές και τον αγαπώ ιδιαίτερα, αν και είναι Βολιώτης». Μετά από αυτά, όλοι έμειναν άφωνοι, ενώ ο ίδιος επιχειρούσε να συμμαζέψει , τα ασυμμάζευτα…".

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πυρκαγιές στην Κρήτη: Δύσκολη η νύχτα, δύσκολη και η μέρα για τους πυροσβέστες (φωτο)

Καιρός στην Κρήτη: Ηλιοφάνεια με ... μαστίγιο- Καμίνι η χώρα - βίντεο

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER