Πολιτικό Παρασκήνιο

Καυγάς Παύλου Πολάκη με Μιχάλη Γιαννάκο στην συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ

πολακης ντουντουκα

Σκηνές … απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Η παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, πυροδότησε αντιδράσεις από την πλευρά του προέδρου της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλη Γιαννάκου, όταν ο πρώτος πήρε την ντουντούκα και απευθύνθηκε προς τους διαδηλωτές.

Η συγκέντρωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία το πρωί, με αφορμή την απομάκρυνση μέσω αναστολής εργασίας σχεδόν 6 χιλιάδων ανεμβολίαστων υγειονομικών, συνοδεύτηκε από την παρουσία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τον πρώην υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, παρούσα και η βουλευτής και αναπληρώτρια τομεάρχης υγείας , Δώρα Αυγέρη και η βουλευτής, Ραλλία Χριστίδου.

Ο Παύλος Πολάκης πήρε.. την ντουκούκα και απευθυνόμενος προς τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους, μίλησε για οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης να αποδομήσει -μέσω των απομακρύνσεων των εργαζομένων- τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως από το 1974 και μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν έχει απολύσει δημοσίους υπαλλήλους. Κι αυτό το κάνει, όπως είπε, για να βάλει τα ιδιωτικά συμφέροντα στην Υγεία, να κάνει τα δημόσια νοσοκομεία ιδιωτικού δικαίου και να προχωρήσει τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή, όπως ανέφερε, επιδιώκει να δημιουργήσει «τρύπες» στο ΕΣΥ.

«Ενώ θα μπορούσε ένα 5% με 6% που είναι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, να τους απορροφήσει σε θέσεις στα μετόπισθεν», όπως είπε ο Παύλος Πολάκης.

Παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος  απευθυνόμενος προς τον Παύλο Πολάκη, διαμαρτυρήθηκε για την πολιτική που ο ίδιος εφάρμοσε στο Υπουργείο Υγείας, λέγοντας του ότι επί της θητείας του από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού, δεν ενέταξε τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

«Το ξέρεις ότι το θέμα ήταν δύσκολο, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να απολύουν υπαλλήλους», του ανταπάντησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Σε μένα τα έκανες μπάχαλο κι εδώ δεν κάνεις τίποτα. Σε έχουν πάρει οι εξελίξεις από κάτω», πρόσθεσε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη - πυρκαγιές: Λίγο πριν το "κόκκινο" το νησί - Τί απαγορεύεται

Αθήνα: Φωτιά σε κτίριο στο κέντρο - Απεγκλώβισαν ανθρώπους από τα παράθυρα

Αναστολές συμβάσεων εργασίας: Από σήμερα οι δηλώσεις για τον Σεπτέμβριο

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί

εμβολιο

Με την ανησυχία να κορυφώνεται τόσο με αφορμή τους 5 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο από επιπλοκές του κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Κρήτης, όσο και με την αύξηση των κρουσμάτων, οι εμβολιασμοί στα κέντρα του νησιού συνεχίζονται. 

Αναλυτικά τα στοιχεία:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου το σύνολο των εμβολιασμών είναι 415.948 (χθες έγιναν 2.395), την πρώτη δόση έκαναν 199.587 πολίτες, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 190.037, ενώ την αναμνηστική δόση έκαναν 44.036 πολίτες.

Στην ΠΕ Χανίων το σύνολο των εμβολιασμών είναι 233.438 (χθες έγιναν 1.342), τουλάχιστον μία δόση έκαναν 113.438, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 106.459, ενώ την αναμνηστική δόση έκαναν 22.171 πολίτες.

Στην ΠΕ Ρεθύμνου το σύνολο των εμβολιασμών είναι 112.777 (χθες έγιναν 690), την πρώτη δόση έκαναν 55.715, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 52.277 και την αναμνηστική δόση έκαναν 11.475 πολίτες.

Στην ΠΕ Λασιθίου το σύνολο των εμβολιασμών ειναι 120.106 (χθες έγιναν 815), την πρώτη δόση έκαναν 59.120 πολίτες, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 56.590, ενώ την αναμνητισκή δόση έκαναν 14.425 πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - Εμβολιασμοί: Ρεκόρ ζήτησης για ραντεβού

Ηράκλειο - Ιερός Ναός Αγίου Τίτου: Ξεκινούν εργασίες συντήρησης

Κρήτη: "Καμπάνες" σε υπαλλήλους κρεοπωλείων για μη χρήση μάσκας

Επιχειρηματίας αγνοείται εδώ και ένα χρόνο – Η σύντροφος του μιλάει για αρπαγή

ESPA BANNER