Πολιτικό Παρασκήνιο

Η εξομολόγηση του βουλευτή της ΝΔ: Δεν έχω επαφή με τον πατέρα μου

κυρανάκης

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, παραχώρησε συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη και μεταξύ άλλων, μίλησε για τη σχέση του με τον πατέρα του.

«Είμαι προϊόν ενός καλοκαιρινού έρωτα στην Σκιάθο. Η μητέρα μου εκείνη την εποχή ήταν σε μια μετάβαση στην καριέρα της κι είχε πάει στο Λονδίνο. Το προσπαθούσε μόνη της. Το 1981 είπε να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή στο εξωτερικό. Το καλοκαίρι του 1986 επέστρεψε στην Ελλάδα, δούλευε στην Σκιάθο, γνώρισε τον πατέρα μου και προέκυψα εγώ. Στη συνέχεια δεν ταίριαξαν», ανέφερε αρχικά στην εκπομπή «Μεσάνυχτα».

«Δεν έχω επαφή με τον πατέρα μου, δεν ξέρω που είναι. Δεν έχουμε ζήσει ποτέ μαζί. Η μητέρα μου σήκωσε το βάρος μόνη της, τη θαυμάζω πολύ για αυτό, και με κράτησε τελικά. Τον έχω δει ελάχιστες φορές, αλλά δεν του κρατώ κακία. Έχω πολλά χρόνια να τον δω. Δεν του κρατώ κακία. Υπό την έννοια ότι οι επιλογές μας στη ζωή πρέπει να είναι αυτές που πραγματικά θέλουμε και επιθυμούμε. Από τη στιγμή που δύο άνθρωποι ενδεχομένως δεν ταιριάζουν, δεν τους δεσμεύει κάτι, ακόμα και αν αυτό είναι ένα παιδί. Έχω πιάσει την μητέρα μου να αισθάνεται ενοχές και δεν θέλω να αισθάνεται ενοχές για την επιλογή της αυτή. Εγώ τη θαυμάζω για την επιλογή της… Φυσικά και είχα την έλλειψη του πατρικού προτύπου και αυτός είναι ένας λόγος που και εγώ θέλω να κάνω δική μου οικογένεια. Όμως αυτή η έλλειψη σε βοηθά να αποκτήσεις δύναμη σε άλλα πράγματα. Σε βοηθά να είσαι εσύ ο άνδρας μέσα στο σπίτι και να σταθείς στα πόδια σου πιο γρήγορα, να πάρεις αποφάσεις που θα τις σκεφτείς μόνος σου. Είχα ερωτήματα για πάρα πολλά χρόνια τα οποία δεν απαντήθηκαν από την αρχή, υπήρχαν συζητήσεις που έχω κάνει με τη μητέρα μου και μου λύθηκαν απορίες στην πορεία. Είναι μία κατάσταση την οποία όχι μόνο έχω αποδεχτεί, τη νιώθω πολύ δικιά μου”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Κρήτη τα Study Days του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Κικίλιας για Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Ευγνωμοσύνη για τη σημαντική συνεισφορά τους

Γιάννης Πλακιωτάκης: Συγκλονισμένος από τον θάνατο αστυνομικού της φύλαξής του

Πολιτικό Παρασκήνιο

Η ΠτΔ υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο παιδιά από την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας»

σακελλαροπουλου - παιδια

Ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου πλημμύρισε από παιδικές φωνές και παιχνίδια, όταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχτηκε 29 παιδιά από την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» του Αλίμου, συνοδεία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου. Αυτή η επίσκεψη υπενθύμισε στην ΠτΔ τη ζωτική σημασία που έχουν η αναδοχή και η υιοθεσία κάθε παιδιού που δεν απολαμβάνει την οικογενειακή θαλπωρή.

Συγκεκριμένα, η κ. Σακελλαροπούλου μοιράστηκε την εμπειρία της, από την επαφή με τα παιδιά, στο Instagram, γράφοντας τα εξής: «Πριν από έξι μήνες, όταν είχα επισκεφθεί την Παιδόπολη “Άγιος Ανδρέας” του Αλίμου, υποσχέθηκα στα παιδιά ότι το καλοκαίρι θα τα υποδεχτώ στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Σήμερα, 29 παιδιά από τη δομή πλημμύρισαν τον κήπο με τις φωνές και τα παιχνίδια τους.

«Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση βλέποντας τη λαχτάρα αυτών των παιδιών για μια οικογένεια, ένα δικό τους σπίτι, ένα δικό τους δωμάτιο».

»Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση βλέποντας τη λαχτάρα αυτών των παιδιών για μια οικογένεια, ένα δικό τους σπίτι, ένα δικό τους δωμάτιο. Και άκουσα με χαρά από την αρμόδια για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων @domna_michailidou, η οποία τα συνόδευσε, ότι το Πρόγραμμα Αναδοχής και Υιοθεσίας του Υπουργείου έχει επισπεύσει σημαντικά τις διαδικασίες, ώστε κάθε παιδί να βρει σύντομα ένα στοργικό σπίτι.

»Θέλω να συγχαρώ όσες οικογένειες δέχονται στους κόλπους τους αυτά τα παιδιά και τα περιβάλλουν με το ενδιαφέρον και τη φροντίδα τους. Επιτελούν μια σπουδαία πράξη αγάπης και κοινωνικής ευθύνης».

Η  ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα 

Καύσωνας - Ηράκλειο: Ανοιχτή η κλιματιζόμενη αίθουσα του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου

Ηράκλειο: Οι κλεμμένες πινακίδες και το μίνι οπλοστάσιο στο σπίτι τους πρόδωσαν

Πανελλήνιες 2021: Αυτά είναι τα θέματα των τεσσάρων μαθημάτων των ΕΠΑΛ