Πολιτικό Παρασκήνιο

Η απάντηση του Προεδρικού Μεγάρου στην επιστολή Βελόπουλου για την ελληνική σημαία

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

"Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σέβεται και τιμά απεριόριστα τον εθνικό και θρησκευτικό συμβολισμό της σημαίας. H ελληνική σημαία υπήρχε ανέκαθεν, υπάρχει και θα υπάρχει στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς και στο Προεδρικό Γραφείο. Όχι απλώς διότι αποτελεί υποχρέωση επιβεβλημένη από τον νόμο, αλλά, ιδίως, διότι το επιτάσσει το ηθικό και πατριωτικό μας χρέος" τονίζει ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, Ηλίας Νάτσιος, απαντώντας σε επιστολή του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου προς την κυρία Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του ο κ. Νάτσιος αναφέρει:

"Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Στην από 27 Αυγούστου επιστολή σας προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με θέμα «Τοποθέτηση Ελληνικής Σημαίας στο Προεδρικό Μέγαρο», αναγράφετε, μεταξύ άλλων, ότι «Με μεγάλη μας όμως λύπη, διαπιστώσαμε ότι από της ανάληψης από μέρους Σας των Καθηκόντων ως Προέδρου της Δημοκρατίας, προφανώς εκ παραδρομής λόγω αβλεψίας ή παράλειψης των συνεργατών Σας, η Σημαία της Ελλάδος λείπει από το Μέγαρο, αλλά και από τα Γραφεία Σας», καθώς και ότι «κατά την δεξίωση για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας που έλαβε χώρα στον αύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, απουσίαζε η σημαία».

Σε απάντηση της επιστολής αυτής, σας γνωρίζουμε τα εξής: Η ελληνική σημαία ουδέποτε έπαψε να κυματίζει στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως άλλωστε ορίζεται στη σχετική νομοθεσία. Ουδέποτε επίσης η ελληνική σημαία, όπως και η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπαψαν να κοσμούν το Γραφείο της Προέδρου, καθώς και άλλους χώρους του Μεγάρου. Τέλος, στην τελετή για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας που έλαβε χώρα στις 24 Ιουλίου 2020, και οι δύο αυτές σημαίες ήταν τοποθετημένες σε περίοπτο σημείο στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, και μάλιστα μπροστά στο Περίπτερο, όπου η Πρόεδρος δεξιώθηκε τους Πολιτικούς Αρχηγούς.

Σε συμπλήρωση των ανωτέρω, σας υπενθυμίζουμε ότι δύο μέρες μετά την ορκωμοσία της, δηλαδή στις 15 Μαρτίου 2020, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας από την Προεδρική Φρουρά στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, προκειμένου να υπογραμμίσει, με την πρώτη αυτή δημόσια εμφάνισή της, την προσήλωσή της στο υψηλότερο σύμβολο της πατρίδας μας, στο οποίο συμπυκνώνεται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του έθνους.

Ενόψει αυτών, η έκκληση που απευθύνετε με την ίδια επιστολή, στην Πρόεδρο, να μεριμνήσει για την άμεση τοποθέτηση της ελληνικής σημαίας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, του Προεδρικού Μεγάρου, είναι άνευ αντικειμένου και οφείλεται, θέλουμε να πιστεύουμε, σε αβλεψία ή κακή πληροφόρηση. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σέβεται και τιμά απεριόριστα τον εθνικό και θρησκευτικό συμβολισμό της σημαίας. H ελληνική σημαία υπήρχε ανέκαθεν, υπάρχει και θα υπάρχει στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς και στο Προεδρικό Γραφείο. Όχι απλώς διότι αποτελεί υποχρέωση επιβεβλημένη από τον νόμο, αλλά, ιδίως, διότι το επιτάσσει το ηθικό και πατριωτικό μας χρέος.

Με εκτίμηση,

Ηλίας Νάτσιος»

Υπενθυμίζεται σε επιστολή του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ζητούσε από την κυρία Σακελλαροπούλου το αυτονόητο, όπως ανέφερε, "δηλαδή την τοποθέτηση σε όλους τους χώρους του Προεδρικού Μεγάρου του ιερού συμβόλου του Έθνους μας, της Ελληνικής Σημαίας"

Πολιτικό Παρασκήνιο

Πρωινό με καγιανά και τηγανίτες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Ντόναλντ Τουσκ

κυριάκος μητσοτάκης ντόναλντ τουσκ

Πρόγευμα με ελληνικά προϊόντα παρέθεσε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Ντόναλντ Τουσκ, το πρωί της Παρακευής, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρόγευμα που μοιράστηκαν οι δύο ηγέτες, στο Μέγαρο Μαξίμου, περιελάμβανε καγιανά με ψητά ντοματίνια και φέτα σε φρυγανισμένο ψωμί, βιολογικά αυγά σκράμπλ, με πιπεριές, φέτα και σαλάτα αβοκάντο, βιολογικά αυγά ποσέ σε τραγανό ψωμί σικάλεως με αβοκάντο, γραβιέρα & μείγμα μπαχαρικών με φιστίκι Αιγίνης, γιαούρτι με φρούτα και μέλι, τηγανίτες χωρίς γλουτένη, με καρύδια, αμυγδαλοβούτυρο, βιολογικά αυγά, και λιναρόσπορο κα μπισκότα χωρίς γλουτένη.

Μητσοτάκης και Τουσκ συνόδευσαν το brunch τους με καφέ, τσάι και πορτοκαλάδα, ενώ συζήτησαν για την πορεία της πανδημίας και τις εξελίξεις αναφορικά με την πρόοδο του εμβολιασμού και την επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεωργιάδης: Θα γραφτώ πρώτος σε γυμναστήριο

Θετική στον κορωνοϊό η Φωτεινή Αραμπατζή μια ημέρα πριν εμβολιαστεί