Πολιτικό Παρασκήνιο

Χρηστίδης σε «δελφίνους» στο ΚΙΝΑΛ: Να βάλουμε τα «εγώ» κάτω από το «εμείς»

 ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης

«Ο κόσμος της παράταξης ζητά από όλους μας να βάλουμε τα εγώ μας κάτω από το εμείς και να είμαστε η εγγυήτρια δύναμη της σταθερότητας  και της ευθύνης της χώρας, σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς που ζούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης με αφορμή τις «ζυμώσεις» στο εσωτερικό της παράταξης.

Μιλώντας στο Open και στους Ακη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του κόμματος τόνισε: «Η ανάγκη που έχει ο κόσμος της παράταξης μετά από πολλά χρόνια που αντιμετωπίσαμε πολύ μεγάλα προβλήματα είναι να βάλουμε όλοι τα εγώ μας κάτω από το εμείς. Xρειάζεται πρόταση απέναντι στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, εκεί δουλεύουμε και νομίζω πως σε αυτή την κατεύθυνση όλοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της στιγμής».

Ερωτηθείς για τις ζυμώσεις σχετικά με την εκλογή ηγεσίας το Νοέμβριο του 2021, απάντησε: «Όταν θα έρθει η ώρα να συζητήσουμε για την εκλογή ηγεσίας, θα το κάνουμε τα έχει πει δημοσίως αυτά και η Φ. Γεννηματά». Ως προς την Εύα Καϊλή επανέλαβε την χθεσινή της δήλωση: «Η κα Καϊλή είπε πως δεν θα είναι υποψήφια το 2021, επομένως είναι ξεκάθαρη η θέση της, εργάζεται στο ευρωκοινοβούλιο και συνεχίζει τις δραστηριότητες της ως ευρωβουλευτής».

Τέλος, για το αν άνοιξε η ίδια η Φώφη Γεννηματά την διαδοχολογία, ο κ. Χρηστίδης τόνισε: «Η κα. Γεννηματά είπε το αυτονόητο, είπε ότι θα γίνει η εκλογική διαδικασία όταν είναι προγραμματισμένο να γίνει και η ίδια θα είναι υποψήφια , όπως επίσης και όποιος το επιθυμεί μπορεί να είναι υποψήφιος, αλλά εμείς δεν θα εγκλωβιστούμε στην εσωστρέφεια. Αυτό είναι προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

Πολιτική

Γεννηματά: Χρειάζεται φρένο στη συντηρητική οπισθοδρόμηση

γεννηματά

«Μέσα από αυτήν την πρωτόγνωρη δοκιμασία, αναδεικνύεται πιο εμφατικά η φυσιογνωμία και η ταυτότητα του Κινήματός μας», σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την εισαγωγική ομιλία της στο Πολιτικό Συμβούλιο που ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Δεν καλύπτουμε μόνο το κενό αξιόπιστης αντιπολίτευσης που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προβάλλουμε πλέον προτάσεις αξιόπιστης διακυβέρνησης. Μόνο το Κίνημα Αλλαγής έχει το σχέδιο, τους ανθρώπους και τις δυνατότητες να κάνει πράξη τη Νέα Αλλαγή, που έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία για να βγει όρθια και ισχυρή από αυτήν τη δοκιμασία», τόνισε η κυρία Γεννηματά, προσθέτοντας πώς «χρειάζεται φρένο στην συντηρητική οπισθοδρόμηση. Αυτός είναι ο ρόλος μας σήμερα».

Η Φώφη Γεννηματά απέδωσε τις επιθέσεις και την κριτική που δέχεται σε πολλούς κύκλους που πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανό τον σημερινό δικομματισμό, εντάσσοντας το Κίνημα Αλλαγής, ως δορυφόρο ή συμπλήρωμα. Συνεχίζοντας τον λόγο της, υπογράμμισε πώς «όσα κέντρα και παράκεντρα μεθοδεύουν ένα Κίνημα Αλλαγής ελεγχόμενο, χειραγωγούμενο ή διαρκώς χειμαζόμενο από εσωστρέφεια, ματαιοπονούν. Δεν θα βρουν σωσίβιο σωτηρίας στο δικό μας χώρο. Προκαλούν τη λογική και το συναίσθημα όσων κράτησαν την παράταξη όρθια, έμειναν στα δύσκολα και σήμερα θέλουν να την δουν να πρωταγωνιστεί ξανά».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για ευθύνες της κυβέρνησης και την αδυναμία να στηρίξει αποτελεσματικά την ελληνική οικονομία. Άσκησε κριτική και για το σχέδιο αξιοποίησης των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αιχμηρή ήταν και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, λέγοντας ότι «αντί προετοιμασίας, διαγγέλματα με μεγάλα λόγια και εξαγγελίες με αντιφάσεις. Περίσσευε η προπαγάνδα και η αλαζονεία. Τελικά τους ξέφυγε ο έλεγχος. Ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν».