Πολιτικό Παρασκήνιο

Χωρίς ...εικόνα της άφιξης Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο η ΕΡΤ

μητσοτακης τραμπ.jpg

Τεχνικό πρόβλημα ή κάτι άλλο; Αν και βρισκόταν από νωρίς στο σημείο, καλύπτοντας την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο με τους δημοσιογράφους Λένα Αργύρη και Γιάννη Τρουπή, η κρατική ΕΡΤ «κατάφερε» να χάσει την εικόνα από την άφιξη του πρωθυπουργού και της συζύγου του, Μαρέβας Μητσοτάκη, που έγιναν δεκτοί από το προεδρικό ζεύγος των Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, την ώρα της υποδοχής του πρωθυπουργικού ζεύγους της Ελλάδας από το αμερικανικό προεδρικό ζεύγος, την περιγραφή των όσων διαδραματίζονταν στον Λευκό Οίκο, «μακριά» από τους τηλεθεατές, την έκανε σχεδόν... ραδιοφωνικά ο Γιάννης Τρουπής.

Σε νέα σύνδεση με την Ουάσινγκτον, λίγο πριν τις 21:45, ο Γιάννης Τρουπής εξήγησε ότι οι Αμερικανοί, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει συνήθως, δεν έδωσαν εικόνα στην ΕΡΤ από το Οβάλ Γραφείο. Δεν εξήγησε, ωστόσο, γιατί δεν υπήρχε κάλυψη ούτε έξω από τον Λευκό Οίκο!
 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Σακελλαροπούλου: Στο ταμείο για τον κορωνοϊό ο μισός μισθός της

σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει βρεθεί η χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, αποφάσισε για τους επόμενους δύο μήνες να καταθέσει το ήμισυ του μισθού της στον σχετικό ειδικό λογαριασμό.