Πολιτικό Παρασκήνιο

Γεωργιάδης: Λόγος απόλυσης η άρνηση εμβολιασμού, αλλά δεν θα νομοθετήσουμε σχετικά

άδωνις γεωργιάδης

Στον ισχυρισμό ότι εργαζόμενοι που αρνούνται να εμβολιαστούν οφείλουν να υποστούν τις συνέπειες επιμένει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Παρά τη διαβεβαίωση -προ ημερών- της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνης, ότι δεν τίθεται ζήτημα απόλυσης εργαζομένου σε περίπτωση μη εμβολιασμού, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως θα μπορεί ένα επιχειρηματίας να απολύσει έναν εργαζόμενο που αρνείται να εμβολιαστεί εάν εργάζεται σε κρίσιμο πόστο.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ζήτημα που κρίνεται από τη δικαιοσύνη και δεν αφορά την κυβέρνηση, ούτε πρόκειται να νομοθετήσει σχετικά.

«Αν ζητάτε τη γνώμη μου, ασφαλώς και θα μπορούσε μια επιχείρηση να επικαλεστεί κάτι τέτοιο αν ο εργαζόμενος δουλεύει σε ένα κρίσιμο σημείο για την επιχείρηση αυτή. Δεν αφορά καθόλου την κυβέρνηση, ούτε πρόκειται να νομοθετήσει η κυβέρνηση κάτι τέτοιο» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Βίτσας σε τηλεδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ: Οργανωθείτε ρε “μαλα@@ς” (Βίντεο)

Κατρούγκαλος: Τώρα είναι η στιγμή να πιεστεί η Τουρκία για τη Χάγη

Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα: Κατ' οίκον εμβολιασμός με "6 απλά βήματα"

εμβολιασμός για κορωνοϊό

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνει τους δημότες ότι από τις 20 Ιουλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα για εμβολιασμό κατ οίκον κατά της covid 19 των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα.

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες θα πρέπει να επικοινωνούν με τους θεράποντες ιατρούς τους. Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού, μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε γιατρό είτε δημόσιου, είτε ιδιωτικού τομέα και ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί με το μονοδοσικό εμβόλιο .

Τα βήματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι τα εξής:

1ο Βήμα: Ο κάθε πολίτης που επιθυμεί να πραγματοποιήσει το εμβολιασμό του ΚΑΤ ́ΟΙΚΟΝ, θα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό του
2ο Βήμα: Ο ιατρός με την σειρά του συμπληρώνει μια αίτηση εμβολιασμού για τον ενδιαφερόμενο πολίτη
3ο Βήμα: Αποστέλλεται ενημερωτικό μήνυμα (SMS) με το ακόλουθο κείμενο: ''Το αίτημα σας για εμβολιασμό κατ’ οίκον καταχωρήθηκε. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τον ορισμό του ραντεβού σας''
4ο Βήμα: Ο πολίτης λαμβάνει κλήση με σκοπό τον ορισμό ραντεβού
5ο Βήμα: Πραγματοποιείται επίσκεψη στο σπίτι του ωφελούμενου πολίτη για την πραγματοποίηση του εμβολιασμού
6ο Βήμα: Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή ενημερωτικού μηνύματος (SMS) στο κινητό του πολίτη: ‘’Ολοκληρώσατε τον εμβολιασμό σας. Μετά από 1 μέρα μπορείτε να εκδώσετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο Gov.gr ή ΚΕΠ’’

Ο Δήμος Ιεράπετρας στηρίζει το παραπάνω πρόγραμμα μέσω των Κοινωνικών του Υπηρεσιών και δομών και σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, το Σύλλογο ΑΜΕΑ Ιεράπετρας και το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι», διερευνούν τις περιπτώσεις ανεμβολίαστων συμπολιτών που επιθυμούν και μπορούν να εξυπηρετηθούν από το πρόγραμμα κατ οίκον εμβολιασμού.

Επιπλέον ο Δήμος θα παραχωρήσει όχημα και οδηγό για να διευκολύνει τη μετακίνηση του εμβολιαστικού κλιμακίου στην κατοικία κάθε πολίτη .

Για πληροφορίες και διευκρινήσεις οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας, Παιδείας και Αθλητισμού και στα τηλέφωνα :

28423 40404 και 2842340402

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στην Ελεκίστρα Αχαΐας: Εκκενώνεται το Σούλι

ΣΕΑΠ Ηρακλείου: Τελετή στη μνήμη του Ιωάννη Δασκαλογιάννη (φωτο)