Πολιτικό Παρασκήνιο

ΓΕΕΘΑ: Το στικάκι, οι υβριδικές απειλές και μια απουσία

χριστοδούλου φλώρος

Τρία περιστατικά σημάδεψαν την τελετή παράδοσης - παραλαβής του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Σχολή Ικάρων στο Τατόϊ. Ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου αποκάλυψε σύμφωνα με τον "Μικροπολιτικό" στα "ΝΕΑ", ότι στην τελευταία ενημέρωση που έκανε στο Μαξίμου έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα στικάκι. Τι περιείχε; "Όλον τον σχεδιασμό για την Πολεμική Αεροπορία του μέλλοντος. Μέχρι το 2047. Δείχνει πώς μπορεί να χτιστεί η Πολεμική Αεροπορία. Όποτε το χρειαστεί ο Πρωθυπουργός υπάρχει αυτό το USB".

Από την πλευρά του ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στη λιτή ομιλία του επέλεξε να επισημάνει μεταξύ άλλων ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να επικεντρωθούν και στις ασύμμετρες και υβριδικές απειλές που εμφανίζονται στην εποχή μας.

Υπήρξε όμως κι ένα επικοινωνιακό "φάουλ". Το ΓΕΕΘΑ ξέχασε να προσκαλέσει τον μέχρι την περασμένη εβδομάδα αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, μολονότι οι άλλοι αποστρατευθέντες αρχηγοί και υπαρχηγοί ήταν παρόντες. Ο λόγος της μη πρόσκλησης δεν έγινε γνωστός...

Πολιτικό Παρασκήνιο

Σακελλαροπούλου: Στο ταμείο για τον κορωνοϊό ο μισός μισθός της

σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει βρεθεί η χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, αποφάσισε για τους επόμενους δύο μήνες να καταθέσει το ήμισυ του μισθού της στον σχετικό ειδικό λογαριασμό.