Πολιτικό Παρασκήνιο

Γ. Καραντινός: "Να πείσουμε με επιχειρήματα για τον εμβολιασμό όλων"

Γιώργος Καραντινός

Δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, ο εξαίρετος παιδίατρος και βεβαίως αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ηρακλείου Γιώργος Καραντινός, ο οποίος εμβολιάστηκε κατά της νόσου Covid - 19.

Βάσει της προτεραιότητας που δίνεται στους υγειονομικούς της χώρας, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για ευνόητους λόγους, ο κ Καραντινός "δέκτηκε" την πρώτη δόση του εμβολίου, της "ασπίδας προστασίας" από τη πανδημική νόσο, προχθές Τρίτη στο ΠΑΓΝΗ. 

"Τα εμβόλια πρέπει να είναι δωρεάν" τονίζει στο ekriti.gr συμπληρώνοντας ότι "Καθήκον και υποχρέωση των γιατρών είναι να πείσουμε με επιχειρήματα και τον τελευταίο πολίτη της χώρας μας να εμβολιαστεί έναντι της νόσου covid-19.". 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: ΒΟΑΚ: Όχι άλλα λόγια αλλά έργα - Τι ζήτησαν οι αιρετοί από το υπουργείο Ανάπτυξης

Ηράκλειο - Open Mall: Οδεύει προς "επιτήρηση" το έργο και στο ...βάθος απένταξη!

Εργαζόμενοι στην Κρήτη, ασφαλισμένοι στη Βουλγαρία και φοβούνται να μιλήσουν!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κόσμος

Κορωνοϊός - Αυστρία: «Ούτε AstraZeneca, ούτε καθυστερήσεις παράδοσης μας επηρεάζουν»

εμβολιασμος - αυστρια

Ούτε η επικείμενη έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca για άτομα άνω των 65 ετών ούτε πιθανά προβλήματα παράδοσης εμβολίων από την εταιρεία θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο αυστριακό σχέδιο εμβολιασμού, καθώς “είμαστε στην ασφαλή πλευρά όσον αφορά τον προγραμματισμό των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, και εδώ και καιρό υπολογίσουμε ότι θα υπάρξουν λιγότερες παραδόσεις το δεύτερο τρίμηνο του 2021″, δήλωσε σήμερα στη Βιέννη ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, διατίθενται πλέον αρκετές μελέτες σχετικά με τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα άνω των 65 ετών, γι ‘αυτό ο ίδιος περιμένει την επίσημη σύσταση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, και μόλις γίνει αυτό, θα χορηγηθούν τα εμβόλια αυτής της εταιρείας.

Από υλικοτεχνικής άποψης, αυτό διευκολύνει τα πράγματα, διότι συχνά έπρεπε ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να μετακινηθούν να δέχονται επίσκεψη ιατρού για τον εμβολιασμό τους, κάτι που τώρα, με τις χαμηλές απαιτήσεις ψύξης, θα είναι ευκολότερο, σε σύγκριση με το εμβόλιο των Pfizer και Biontech, ανέφερε ο Ρούντολφ ‘Ανσομπερ.

Σε σημερινή ανακοίνωση του Αυστριακού Ιατρικού Επιμελητηρίου, αναφέρεται σχετικά με τα τρία εμβόλια που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής, ότι δεν είναι σκόπιμο να απορρίπτεται μια προσφερόμενη ανοσοποίηση λόγω επιφυλάξεων απέναντι σε ένα εμβόλιο

Και αυτό, γιατί, όπως τονίζεται σχετικά, “και τα τρία εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην Αυστρία είναι ασφαλή και προστατεύουν σχεδόν κατά 100% από μια βαριά εξέλιξη της ασθένειας που μπορεί να προκαλέσουν οι τύποι του ιού που είναι κυρίαρχοι στη χώρα.

“Επομένως, είναι απολύτως λάθος να αναβάλλεται ένας εμβολιασμός για οποιεσδήποτε επιφυλάξεις, καθώς σε αυτήν την περιττή περίοδο αναμονής, δεν υπάρχει προστασία εμβολιασμού και κάποιος εκθέτει τον εαυτό του ε έναν περιττό κίνδυνο να ασθενήσει”, προειδοποιεί από την πλευρά του Ιατρικού Επιμελητηρίου, ο Ρούντολφ Σμίτσμπεργκερ.

Ειδήσεις σήμερα 

Τρομακτική διασπορά κορωνοϊού στο Ηράκλειο - Αύξηση 265% του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα

Οικογενειακό δίκαιο: Αλλάζουν όλα για τους διαζευγμένους γονείς

Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown για την Αρκαδία - Στο «κόκκινο» το Ναύπλιο