Πολιτικό Παρασκήνιο

Ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την Ημέρα της Ευρώπης

Νίκος Ανδρουλάκης

Ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την Ημέρα της Ευρώπης:

"Η φετινή ημέρα της Ευρώπης δεν προσφέρεται για πανηγυρικούς εορτασμούς.

Εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς πανδημίας, η μέχρι σήμερα αδυναμία της να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της ίδιας της υγειονομικής κρίσης, αλλά και των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της, έχει θέσει υπό δοκιμασία το ήδη ευάλωτο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

70 χρόνια πριν, με νωπές ακόμα τις μνήμες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ρόμπερτ Σούμαν, περιέγραφε με την διακήρυξή του έναν υπερεθνικό οργανισμό βασισμένο στην αλληλεγγύη, με κύριο στόχο την ειρήνη και την ευημερία των Ευρωπαϊκών λαών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η Ευρώπη δεν θα ολοκληρωθεί κατευθείαν, ούτε βάσει ενός μόνο σχεδίου. Θα διαμορφωθεί μέσα από συγκεκριμένα επιτεύγματα που θα δημιουργήσουν πρώτα μια πραγματική αλληλεγγύη».

Αυτή είναι η Ευρώπη που γιορτάζει σήμερα και για αυτή την Ευρώπη πρέπει να αγωνιζόμαστε".

Πολιτικό Παρασκήνιο

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Γιάννη Λοβέρδου - Η ανακοίνωση της ΝΔ

ρουβίκωνας γιάννης λοβέρδος

Επίθεση στο γραφείο του Γιάννη Λοβέρδου πραγματοποίησε ο Φεμινιστικός Τομέας του Ρουβίκωνα, με αφορμή τα όσα είχε δηλώσει ο βουλευτής της ΝΔ κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια.

Σύμφωνα με τον Ρουβίκωνα: "Σε ότι αφορά την ίδια τη δήλωση του Γ. Λοβέρδου, είναι ο ορισμός της ουσίας αυτού του κατάπτυστου νόμου που υπερψήφισε και το κόμμα του: ναι, δίνεται η δικαιοδοσία σε έναν κακοποιητή να περνά χρόνο με ένα ανήλικο παιδί – και αυτό δεν παρουσιάζεται ως προβληματικό, αλλά ως δικαίωμα (!). Όσο δίνεται χώρος στο δημόσιο λόγο για τέτοιες δηλώσεις, δίνεται και το βήμα σε αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν να ξεπλένουν κακοποιητές να το πράξουν. Η δήλωση αυτή δεν είναι καθόλου αφελής, κινείται στη γραμμή της αποσύνδεσης μίας κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον ίδιο τον θύτη, και στην απόδοσή της σε τρίτους παράγοντες όπως π.χ. στη σχέση θύτη-θύματος, σε συμπεριφορές του ίδιου του θύματος, στην καραντίνα, στη ζήλεια, στον έρωτα, στον ανταγωνισμό και σε οτιδήποτε άσχετο βολεύει το αφήγημα της κακοποίησης κάθε φορά".

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

"Ούτε η Δημοκρατία, ούτε η Νέα Δημοκρατία τρομοκρατείται ή εκφοβίζεται από τους τραμπούκους", τονίζει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Βουλευτή Γιάννη Λοβέρδου. Η ΝΔ κάνει λόγο για ακόμα πράξη κατά του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας και τονίζει πως η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα επιθέσεων με σκοπό τη στοχοποίηση και τον εκφοβισμό στελεχών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας", αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποσύρει την αιγίδα της από το συνέδριο της «Γονιμότητας»

Κώστας Καραμανλής και Νατάσα Παζαϊτη γιορτάζουν για τα παιδιά τους -Τα δίδυμα έγιναν 18 (vid)