Πολιτική

Μητσοτάκης: Απέτυχαν διπλά, αργά ή γρήγορα θα στηθούν κάλπες

Μητσοτακης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το 11ο συνέδριο του κόμματος, λέγοντας ότι «αυτοί που τάχα επαγγέλονται το νέο είναι σήμερα η χειρότερη Ελλάδα του χθες» και κάλεσε όσους πολίτες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να τους γυρίσουν την πλάτη. 

«Σας υποσχέθηκαν όσα σας υποσχέθηκαν τους δώσατε δύο ευκαιρίες, την αντιμνημονιακή και τη μνημονιακή. Απέτυχαν διπλά σας εξαπάτησαν διπλά, γυρίστε τους την πλάτη», είπε χαρακτηριστικά.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση σημείωσε ότι «ήρθαν στην εξουσία, λέγοντας αναρίθμητα ψέματα, φτωχοποίησαν τη μεσαία τάξη, την κοινωνία, κάνουν ό,τι μπορούν για να διχάσουν τους Έλληνες».

«Τα τρία χρόνια εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η Ελλάδα τα πλήρωσε πανάκριβα», συνέχισε και έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για δύο αχρείαστα μνημόνια. «Απαξιώνουν τους βασικούς θεσμούς της δημοκρατίας, κάνουν τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική, φέρνουν ανέχεια, φέρνουν ανασφάλεια, πολλαπλασιάζουν την αδικία, χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη για τη χώρα», πρόσθεσε. 

«Αργά ή γρήγορα θα στηθούν οι κάλπες και τότε οι σημερινοί κυβερνώντες θα πάρουν το μάθημά τους», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι «αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά, η χώρα θα είχε βγει προ πολλού από τα μνημόνια, αυτή είναι μια αναμφισβήτητη ιστορική αλήθεια». 

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Eίμαστε έτοιμοι, έτοιμοι να φέρουμε την ελπίδα, να κάνουμε την Ελλάδα δυνατή. Το όραμά της η Ν.Δ. θα το υλοποιήσει ενωμένη και ανανεωμένη, στηριγμένη στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού». 

Ακόμη, τόνισε την ανάγκη να σταματήσει η ισοπεδωτική λογική ότι «όλοι είμαστε ίδιοι στην πολιτική», γιατί -όπως είπε- δεν είμαστε όλοι ίδιοι και πρέπει να αγωνιστούμε κόντρα στη μοιρολατρία ότι για όλα αποφασίζουν οι ξένοι. 

«Η Ν.Δ. αλλάζει»

«Η Ν.Δ. αλλάζει, αλλάζουν οι συνήθειές μας, αλλάζει η λειτουργίας μας, αλλάζει ο ίδιος ο τρόπος που κάνουμε πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι οφείλει να εγγυηθεί το μέλλον της. «Το κόμμα αλλάζει, μαθαίνει από τα λάθη του, αλλάζουμε οι ίδιοι για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα», επέμεινε, ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε το κόμμα που ενώνει φτωχούς και πλούσιους, γιατί η Ν.Δ. δεν έχει ταξικό πρόσημο».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. παραδέχθηκε ότι το κόμμα έχει ευθύνες για τις παθογένειες της μεταπολίτευσης που έφεραν τη χώρα στην κρίση και αναφέρθηκε σε: λαϊκισμό, κρατισμό, πελατειακό κράτος, αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία, ασθενείς θεσμούς, παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, κίτρινο Τύπς, διαφθορά, υπογραμμίζοντας ότι ευθύνες για αυτές φέρουν ευθύνες όλα τα πολιτικά κόμματα. 

Πάντως, παρατήρησε ότι «ποτέ δεν συνυπήρξαν μαζί και δεν έδρασαν ταυτόχρονα όλες οι παθογένειες της μεταπολίτευσης στην ένταση που τις βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία». 

«Είμαστε έτοιμοι»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε συνοπτικά σε ενέργειες στις οποίες είναι έτοιμη να προβεί η παράταξη, όταν αναλάβει την εξουσία. Συγκεκριμένα, είπε:

Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να μεταρρυθμίσουμε το κράτος, με αξιολόγηση παντού και με δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας
Είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών χωρίς άβατα στα Εξάρχεια, με μια περήφανη αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη
Είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε μια παιδεία ανταγωνιστική, με δημόσια αλλά και ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιτέλους, στη χώρα μας
«Δεν θα ανεχθώ ούτε λεπτό τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν τα πανεπιστήμια σήμερα, που στο όνομα του ασύλου έχουν παραδοθεί σε τραμπούκους», σχολίασε.

Είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε ένα σύστημα υγείας, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα με έμφαση στην πρόληψη και στην πρωτοβάθμια φροντίδα
Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα καινούριο Σύνταγμα στη χώρα, ένα σύγχρονο Σύνταγμα που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της νέας Ελλάδας. 
Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε στη γενιά των 360 ευρώ ότι «καμία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας δεν θα γίνει ανεκτή στο όνομα της δήθεν επιβίωσης της επιχείρησης». «Και να είναι σίγουροι ότι θα έχουν μέρισμα στην οικονομική ανάπτυξη που θα αντανακλάται σε αύξηση του μισθού τους», πρόσθεσε. 

Ακόμη, υποσχέθηκε στους μακροχρόνια ανέργους ότι θα είναι οι πρώτοι ωφελημένοι από τις νέες δουλειές και τις επενδύσεις που θα φέρει πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. 

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Έβδομη γυναικοκτονία - Σε πρωτοφανή έξαρση η ενδοοικογενειακή βία

ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτικη Συμμαχια

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την νέα γυναικοκτονία στην χώρα μας.

"Έβδομη γυναικοκτονία σε επτά μήνες και κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν όχι μόνο να μην λαμβάνουν θεσμικά μέτρα αντιμετώπισης, αλλά να μην μπορούν καν να κατανοήσουν ότι η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία βρίσκεται σε πρωτοφανή έξαρση, ειδικά μετά τον πολύμηνο εγκλεισμό των πολιτών.

Ακόμα περιμένουμε από χθες τον κ. Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει την υφυπουργό του, κα Συρεγγέλα, που αντί να πάρει θεσμικές πρωτοβουλίες είπε ότι η έξαρση αφορά μόνο σε καταγγελίες και ότι δεν έγινε και τίποτα γιατί στο Μεξικό οι γυναικοκτονίες είναι περισσότερες."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Χρυσοχοΐδη: Επί των ημερών του έχουν γίνει 6 γυναικοκτονίες σε 7 μήνες

Νίκος Παππάς: Προσωρινή εμπλοκή στο Δικαστικό Συμβούλιο που θα χειριστεί την υπόθεσή του