Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΘΑ σε Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί οιονδήποτε, αλλά δεν αγνοούμε το casus belli»
ΥΠΕΘΑ
 clock 17:54 | 04/12/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ο οποίος τόνισε πως η Άγκυρα παρακολουθεί «στενά και προσεκτικά όλες τις εξελίξεις στην περιοχή μας, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της γειτονικής μας χώρας, της Ελλάδας», υποστήριξε πως η χώρα του δεν αποτελεί απειλή για όποιον δεν την απειλεί και επιτέθηκε στο Νίκο Δένδια  για «ρητορική που κλιμακώνει τις εντάσεις», σχολίασαν πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας.

Όπως τόνισαν «η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει την αποτρεπτική της ισχύ, πράττοντας το αυτονόητο για την προστασία της σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον. Είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να εκληφθεί σαν «πρόκληση» από οιονδήποτε».

«Δεν είναι δυνατόν επίσης να αγνοηθεί ότι κατά της Ελλάδας υφίσταται διατυπωμένη απειλή (Casus Belli)» πρόσθεσαν και συμπλήρωσαν πως «η Ελλάδα δεν απειλεί οιονδήποτε. Είναι γνωστή σε όλους η προσήλωσή της στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κακοκαιρία «Byron»: Σε επαγρύπνηση η Πολιτική Προστασία της Κρήτης

Ηράκλειο: Άνοιξε η Γη και..."κατάπιε" αυτοκίνητο

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis