Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ της επένδυσης στην Μονή Τοπλού ο Πλακιωτάκης

Image
μονή τοπλού
 clock 16:09 | 02/06/2016 writer icon newsroom ekriti.gr

Υπέρ της πρότασης για επένδυση  της Μονής Τόπλου τάχθηκε μέσω σχετικού χαιρετισμού, στη ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ του Δήμου Σητείας ο βουλευτής ΝΔ, Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης κατάφερε να παραβρεθεί στην ειδική συνεδρίαση παρά τις κοινοβολευτικές του υποχρεώσεις. 

Στον σχετικό χαιρετισμό του για την Μονή Τοπλού, αναφέρει:
 
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Αγαπητές φίλες και φίλοι συνδημότες,
 
Χαιρετίζω τη πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Πατεράκη για τη σύγκλιση της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  με θέμα συζήτησης την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας φορέων και πολιτών κατά του Προεδρικού Διατάγματος ΑΑΠ’38 της 7-3-16, σχετικά με την έγκριση της επένδυσης της Μονής Τοπλού.
 
Πραγματικά λυπάμαι, διότι ανειλημμένες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις  δε μου επιτρέπουν να είμαι σήμερα  κοντά σας, ώστε να συμμετάσχω σε αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα και επίκαιρη συνεδρίαση.
 
Παρ’ όλα αυτά, επιθυμώ, να σας καταθέσω κάποιες σκέψεις μου για το θέμα, που θα μπορούσαν ίσως, να συμβάλλουν στη συζήτησή σας.
 
Κυρίες και κύριοι,
Ο τόπος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε πολύ καλά, σχεδόν όλοι μεταξύ μας.
Στην πολύχρονη ενασχόληση μου με τα κοινά, γνωρίζετε ότι δεν μου άρεσαν ποτέ οι υπεκφυγές και ότι πάντοτε οι τοποθετήσεις μου ήταν ειλικρινείς και ξεκάθαρες.
Πολλές φορές κατά το παρελθόν, προτίμησα να έρθω κόντρα στο ρεύμα όταν πίστευα, ότι αυτό που έπραττα ήταν το σωστό.
Το σωστό όχι για εμένα, αλλά για το κοινωνικό καλό και το γενικότερο καλό του τόπου μας.     
 
Εξαρχής και χωρίς περιστροφές, εκφράζω την απόλυτη στήριξή μου στην επένδυση της Μονής Τοπλού.
Τάσσομαι υπέρ της υλοποίησης της επένδυσης, όχι μόνο για λόγους ιδεολογικούς και πολιτικούς, αλλά και γιατί θεωρώ ότι αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός το οποίο θα ωφελήσει πολύπλευρα την περιοχή μας, αλλά και συνολικά την Κρήτη.
Τόσο εγώ όσο και η πολιτική παράταξη που υπηρετώ, διαχρονικά είμαστε θετικοί στην ιδέα των μεγάλων επενδύσεων.
Των επενδύσεων εκείνων, όπου σεβόμενες το φυσικό περιβάλλον και τις τοπικές ιδιαιτερότητες μιας περιοχής, είναι ικανές να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών και να προσφέρουν πολύπλευρα οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.
 
Φίλες και φίλοι,
Όπως έπραξα και στην επένδυση του αεροδρομίου της Σητείας το ίδιο θα πράξω και στην περίπτωση της επένδυσης της Μονής Τοπλού.   
Σε μια εποχή έντονης οικονομικής κρίσης, πιστεύω ότι ο τόπος μας χρειάζεται τέτοιου μεγέθους και ποιότητας επενδύσεις.
Η επένδυση αυτή, εκτός από την συμβολή της στην επίλυση του προβλήματος της ανεργίας στην περιοχή μας, είναι ικανή να αποτελέσει μοχλό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, να προσελκύσει και άλλες αντίστοιχες επενδύσεις και να συμβάλει στην εξωστρέφεια του Νομού μας.
Επιπρόσθετα, η επένδυση αυτή, είναι ικανή να αναθερμάνει την τοπική οικονομία μας και να τροφοδοτήσει με οξυγόνο πολλές άλλες επιχειρήσεις της πόλης μας που θα έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με αυτήν. 
 
Σε ότι με αφορά προσωπικά, εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην πρωτοβουλία σας, αναμένω τα συμπεράσματα της και δηλώνω ότι είμαι στη διάθεσή σας, για να στηρίξω τόσο εντός όσο και εκτός βουλής, συγκεκριμένες δράσεις σας.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis