Πολιτική

Βερναρδάκης για Καλογρίτσα: Βγαίνει στο προσκήνιο για να πάρει δουλειές

βερναρδάκης

Για το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ο υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος προχώρησε σε εκτιμήσεις για τον ρόλο του επιχειρηματία, τόσο στο παρελθόν όσο και στη σημερινή συγκυρία.

Ειδικότερα, ο κ. Βερναρδάκης καλούμενος να σχολιάσει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» με θέμα την «στρατηγική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για εκτροπή» και το «σχέδιο ελέγχου της χώρας» που εξυφαινόταν από το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία και με τον Χρ. Καλογρίτσα, ο κ. Βερναρδάκης απάντησε πως δεν το θεωρεί βάσιμο και σχολίασε πως το «να μιλάς για σχέδιο ελέγχου της χώρας είναι «βαρύ»» και πως «δεν υπάρχει τεκμηρίωση».

Προσέθεσε πάντως, πως η υπόθεση Καλογρίτσα πρέπει να διερευνηθεί «για να δούμε τι είναι αυτός ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας, ο οποίος ήθελε να πάρει άδεια και είχε διαφορές με κάποιες εταιρείες».

Ο κ. Βερναρδάκης υπονόησε μάλιστα στη συνέντευξή του πως ίσως ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας να βγαίνει στο προσκήνιο με καταγγελίες προκειμένου να «πάρει δουλειές».

«Είχε πάρει (στο παρελθόν) δουλειές και προφανώς θέλει να πάρει και στο μέλλον δουλειές. Προφανώς εμφανίζεται για να πάρει και δουλειές» είπε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο νέας εξεταστικής και για τις αιτιάσεις  ότι μπορεί να υπάρχουν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βερναρδάκης σχολίασε ότι η κυβέρνηση  ετοιμάζει διάφορους αντιπερισπασμούς. «Η κυβέρνηση ατεκμηρίωτα και με διάσπαρτα δεδομένα ίσως να επιχειρήσει μια εξεταστική επιτροπή» εκτίμησε, ωστόσο συμπλήρωσε ότι κάτι τέτοιο θα ευνούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πρόκειται για προπέτασμα καπνού της κυβέρνησης για να κρύψει δικά της σκάνδαλα, ανοιχτές υποθέσεις και την επερχόμενη οικονομική κρίση», είπε.

Σχετικά με τη διαδρομή των 3 εκατομμυρίων ευρώ που, τελικώς, κατόπιν υποδείξεως του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με τις καταγγελίες Καλογρίτσα, διοχετεύθηκαν προς την εφημερίδα «Documento», ο κ. Βερναρδάκης τόνισε ότι πρόκειται περί «ισχυρισμών» του επιχειρηματία.

Πολιτική

Νετανιάχου για τουρκική προκλητικότητα: Είμαστε πολύ αρνητικοί σε κάθε ενέργεια βίας

Νετανιαχου Δενδιας

Άλλο ένα μήνυμα ξεκάθαρης στήριξης στην Ελλάδα έστειλε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου με ανάρτησή του στο twitter μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Δένδια.

«Διευκρίνισα ότι βλέπουμε πολύ αρνητικά οποιαδήποτε ενέργεια βίας στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου από οποιονδήποτε παράγοντα περιλαμβανομένης της Τουρκίας» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο κ. Νετανιάχου σημείωσε ότι «συμφωνήσαμε ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ θα συνεχίσουν να διευρύνουν τις οικονομικές όπως και τις τουριστικές και εμπορικές τους σχέσεις».

Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα διαβίβασε το μήνυμα ότι η παραβατικότητα της Τουρκίας αποτελεί κίνδυνο για όλες της χώρες της Μεσογείου και κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα.

Στην ατζέντα των επαφών Δένδια στο Ισραήλ ήταν και η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να σημειώνει στην κάμερα της ΕΡΤ ότι «οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ εμβαθύνονται» και ότι οι σχέσεις των δύο χωρών «διανύουν την καλύτερη περίοδο».