Πολιτική

Βερναρδάκης για Καλογρίτσα: "Βγαίνει στο προσκήνιο για να πάρει δουλειές"

βερναρδάκης

Για το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ο υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος προχώρησε σε εκτιμήσεις για τον ρόλο του επιχειρηματία, τόσο στο παρελθόν όσο και στη σημερινή συγκυρία.

Ειδικότερα, ο κ. Βερναρδάκης καλούμενος να σχολιάσει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» με θέμα την «στρατηγική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για εκτροπή» και το «σχέδιο ελέγχου της χώρας» που εξυφαινόταν από το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία και με τον Χρ. Καλογρίτσα, ο κ. Βερναρδάκης απάντησε πως δεν το θεωρεί βάσιμο και σχολίασε πως το «να μιλάς για σχέδιο ελέγχου της χώρας είναι «βαρύ»» και πως «δεν υπάρχει τεκμηρίωση».

Προσέθεσε πάντως, πως η υπόθεση Καλογρίτσα πρέπει να διερευνηθεί «για να δούμε τι είναι αυτός ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας, ο οποίος ήθελε να πάρει άδεια και είχε διαφορές με κάποιες εταιρείες».

Ο κ. Βερναρδάκης υπονόησε μάλιστα στη συνέντευξή του πως ίσως ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας να βγαίνει στο προσκήνιο με καταγγελίες προκειμένου να «πάρει δουλειές».

«Είχε πάρει (στο παρελθόν) δουλειές και προφανώς θέλει να πάρει και στο μέλλον δουλειές. Προφανώς εμφανίζεται για να πάρει και δουλειές» είπε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο νέας εξεταστικής και για τις αιτιάσεις  ότι μπορεί να υπάρχουν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βερναρδάκης σχολίασε ότι η κυβέρνηση  ετοιμάζει διάφορους αντιπερισπασμούς. «Η κυβέρνηση ατεκμηρίωτα και με διάσπαρτα δεδομένα ίσως να επιχειρήσει μια εξεταστική επιτροπή» εκτίμησε, ωστόσο συμπλήρωσε ότι κάτι τέτοιο θα ευνούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολιτική

Επικοινωνία Μητσοτάκη- Σακελλαροπούλου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

μητσοτάκης σακελλαροπούλου

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εντός της ημέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης – όπως είχε προαναγγείλει χθες – αναμένεται να ενημερώσει αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την απόφαση της Άγκυρας να βγάλει το Ορούτς Ρέις για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μετά την χθεσινή ΚΥΣΕΑ, ο πρωθυπουργός άρχισε τις διπλωματικές επαφές με ΝΑΤΟ (Στόλτενμπεργκ), ΕΕ (Μισέλ) και σήμερα θα ενημερώσει αναλυτικά και τους αρχηγούς των κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις.