Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Καθυστερημένα και ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης»

Image
Ανύπαρκτη η δέσμευση του πρωθυπουργού για την εθνική σύνταξη της μειονότητας
 clock 14:34 | 08/05/2022 writer icon newsroom ekriti.gr

«Καθυστερημένα και ανεπαρκή», χαρακτηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει: «στους λογαριασμούς των πολιτών θα αποκαλυφθεί η εξαπάτηση Μητσοτάκη».

O κ. Τσίπρας καλεί τους πολίτες «να έρθουν την επόμενη Κυριακή, να εγγραφούν στους καταλόγους και με τρία ευρώ να ψηφίσουν. Και να στείλουν μήνυμα πολιτικής αλλαγής με τη συμμετοχή τους».

Για τα μέτρα της Κυβέρνησης στην ενέργεια

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ανέφερε: «Εδώ και πολλούς μήνες ο κύριος Μητσοτάκης αγνοεί πεισματικά την πραγματικότητα, τις προτάσεις μας, τις προτάσεις των ανθρώπων της αγοράς, την αγωνία της κοινωνίας. Θυμάστε τις ανοησίες για λεφτόδεντρα, τις απειλητικές προειδοποιήσεις για δημοσιονομικό εκτροχιασμό, κάθε φορά που θέταμε το ζήτημα να ληφθούν μέτρα- και προτείναμε πολύ συγκεκριμένα μέτρα. Ε, λοιπόν, μετά από σχεδόν δύο χρόνια ένοχης αδράνειας είναι δυστυχώς αργά. Και είναι πολύ λίγα σε σχέση με το τσουνάμι που έχει χτυπήσει κάθε νοικοκυριό».

Παρόλα αυτά ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «και ένα ευρώ θετικών μέτρων να φέρει στη Βουλή, εμείς θα το ψηφίσουμε. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα το φέρει, όπως πολλές φορές έκανε στο παρελθόν, πακέτο με άλλες αρνητικές ή επιζήμιες διατάξεις». Συνεχίζοντας την κριτική κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «ενώ μας έλεγε ψεύτες, σήμερα αποδεικνύεται ότι αυτός ήταν ο ψεύτης. Μένει να δούμε αν θα βρει το θάρρος να προσδιορίσει και το ακριβές μέγεθος της κλοπής ή θα τα καλύψει, παίρνοντας για άλλη μία φορά από τα έτοιμα του δημόσιου ταμείου που εμείς του παραδώσαμε ισχυρό, δηλαδή από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων, για να καλύψει τα σπασμένα της αισχροκέρδειας των golden boys της ΔΕΗ, των funds μετόχων της και των ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας».

Για την πρόταση νόμου που κατέθεσε για την ρήτρα αναπροσαρμογής αναφέρει ότι «εδώ που φτάσαμε, χιλιάδες συμπολίτες μας δεν επιλέγουν να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς. Δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς». Επαναλαμβάνει την επίθεση στον πρόεδρο της ΔΕΗ λέγοντας: «τις τιμές επηρεάζει η πολιτική της ΔΕΗ, που έχει αναδειχθεί πρωταγωνίστρια του ληστρικού καρτέλ της ενέργειας. Ο κύριος Στάσσης δεν είναι απλώς ένα πρόσωπο, αλλά ένα μοντέλο. Στο πρόσωπό του καθρεπτίζεται η λογική Μητσοτάκη για τη διαχείριση και για τους διαχειριστές του δημόσιου πλούτου».

«Ο κύριος Μητσοτάκης ή πρέπει να έχει πολύ κακούς συμβούλους επικοινωνίας»

Για το ποσό που θα δοθεί αναδρομικά για τους λογαριασμούς ανέφερε: «Ο κύριος Μητσοτάκης ή πρέπει να έχει πολύ κακούς συμβούλους επικοινωνίας ή πρέπει να είναι πολύ απελπισμένος. Αλλιώς δεν εξηγείται πώς τον προέτρεψαν να υποσχεθεί στο διάγγελμά του επιστροφή 600 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς κάθε καταναλωτή για το εξάμηνο Δεκεμβρίου-Μαΐου και την επόμενη ημέρα οι υπουργοί του να αποκαλύπτουν ότι το συνολικό ποσό αυτού του μέτρου ανέρχεται σε 280 εκατ. Με δεδομένο ότι το σύνολο των καταναλωτών είναι 4,2 εκατομμύρια πρώτες κατοικίες που έχουν ήδη πληρώσει χιλιάδες ευρώ αισχροκέρδειας στους λογαριασμούς τους, αντιλαμβάνεστε κάνοντας μια απλή διαίρεση ότι μεσοσταθμικά θα επιστραφούν 66 ευρώ σε κάθε καταναλωτή και όχι 600. Όταν αυτό αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των καταναλωτών, θα αποκαλυφθεί και το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης που για άλλη μία φορά επιχειρεί ο κύριος Μητσοτάκης».

Για το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Αναφέρεται, επίσης, στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ λέγοντας: «Ο κύριος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που παραχωρεί επ’ αόριστον στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ (Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Βόλο), χωρίς να διαπραγματευτεί συγκεκριμένα ανταλλάγματα. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία του Ερντογάν δεν αναβαθμίζει μόνο τον διεθνή της ρόλο ως μεσολαβήτριας στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά και τη σχέση της με τις ΗΠΑ. Και αναμένει να παραλάβει νέα πολεμικά αεροσκάφη F-16 από τις ΗΠΑ. Με δυο λόγια, εμείς, βασιλικότεροι του βασιλέως, θα δίνουμε βάσεις και στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία και οι ΗΠΑ θα στέλνουν μαχητικά στην Τουρκία για να πετούν πάνω από τα ελληνικά νησιά. Δεν το λες και θετική εξέλιξη όλο αυτό. Συνεπώς, αυτό που αναμένω, κατ’ ελάχιστον, από τον κύριο Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, είναι να απαιτήσει την ακύρωση παράδοσης αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία. Και εγγυήσεις ασφάλειας για Ελλάδα και Κύπρο έναντι της τουρκικής επιθετικότητας».

Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τα θέματα της ελευθερίας του Τύπου λέγοντας ότι «η Ελλάδα έπεσε από τη θέση 70 στη θέση 108 στην κατάταξη των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου» και σημειώνει ότι «μοιράζονται εκατομμύρια σε ΜΜΕ χωρίς διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια». Ακολούθως κατηγορεί την κυβερνητική πλειοψηφία ότι «εργαλειοποιεί την Δικαιοσύνη μέσω προανακριτικών επιτροπών ως αντιπερισπασμό, νομίζοντας ότι έτσι θα κρύψει την καθεστωτική της αντίληψη για τη χειραγώγηση της ενημέρωσης στην Ελλάδα».

Για τις δημοκοπήσεις

Για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν μικρή μόνο άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η Ν.Δ. είναι σε αμετάκλητη αποδρομή. Σε κατήφορο που δεν επιδέχεται αναστροφή, ό,τι κι αν κάνουν ο κύριος Μητσοτάκης και οι σπόνσορές του. Η δική μας δημοσκοπική ”στασιμότητα”, θα αποτελέσει την επομένη των εκλογών θέμα συζητήσεων και αναλύσεων με γενικό θέμα ”πώς έπεσαν τόσο έξω οι δημοσκοπήσεις”. Εδώ είμαστε και θα δείτε. Και, δυστυχώς, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί».

Για το ΚΙΝΑΛ

Τέλος αναφέρεται στις σχέσεις με το ΚΙΝΑΛ, σχολιάζει «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» το ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε εκλογές και προσθέτει: «Τα πεδία συγκλίσεων δεν τα βάζουμε εμείς. Τα βάζει η πραγματικότητα της κοινωνίας, των νέων, των εργαζομένων, της κοινωνικής πλειοψηφίας. Τα 5+1 σημεία των δεσμεύσεών μας απαντούν σε υπαρκτά και κρίσιμα προβλήματα που απαιτούν προοδευτικές λύσεις. Εκείνο, όμως, που θα κρίνει τελικά τη στάση καθενός θα είναι κατά πόσο θα αποδειχθεί διατεθειμένος να ζυμώσει και όχι μόνο να κοσκινίζει».

Τέλος για τις εσωκομματικές εκλογές αναφέρει ότι στόχος είναι να μετατρέψουμε τις εκλογές του κόμματός μας σε μια γιορτή δημοκρατίας. Και καλούμε τους πολίτες να έρθουν την επόμενη Κυριακή, να εγγραφούν στους καταλόγους και με 3 ευρώ να ψηφίσουν. Και να στείλουν μήνυμα πολιτικής αλλαγής με τη συμμετοχή τους. Και να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν από εδώ και στο εξής σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που θα λαμβάνουν δημοκρατικά τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το μέλλον της χώρας. Σε ό,τι αφορά τον πήχη, ξέρετε ότι τα μέλη μας μέχρι σήμερα είναι περίπου 60.000. Στις 15 θα τα μετρήσουμε ξανά και τότε θα κάνουμε ταμείο».

Διαβάστε επίσης: 

Συνέδριο ΝΔ: Με την ομιλία του πρωθυπουργού ολοκληρώνονται οι τριήμερες εργασίες (live)

ΣΥΡΙΖΑ: Επίσημη κυβερνητική γραμμή οι ψευδείς ειδήσεις - Ο κ. Οικονόμου πρέπει άμεσα να παραιτηθεί

Οικονόμου: Από δω και πέρα οι λογαριασμοί θα έρχονται φθηνότερα σε όλους

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis