Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Εντολέας των υποκλοπών ο Μητσοτάκης - Δεν έχει το θάρρος να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Image
 Τσίπρας: “Η κυβέρνηση να σταματήσει να παριστάνει τον τροχονόμο των καρτέλ”
 clock 13:24 | 27/01/2023 writer icon newsroom ekriti.gr

Έρχεται η ώρα της κρίσης για όλους. Κάνατε ότι περνούσε από το χέρι σας για τη συγκάλυψη των υποκλοπών είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας.

«Συγκαλύψατε εκβιάσατε τρομοκρατήσατε και παρανομήσατε» πρόσθεσε σημειώνοντας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι σήμερα είστε ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια που επιχειρήσατε να κρύψετε στο σκοτάδι. Ο ελληνικός λαός περιμένει απαντήσεις και εξηγήσεις για μια πρωτοφανή παραβίαση του κράτους δικαίου και συνταγματική εκτροπή.

Δεν μπορείτε να παριστάνετε τον ανήξερο. Το σκοτάδι νικήθηκε. Η δημοκρατία και οι θεσμοί της φάνηκε πιο ανθεκτική και είστε απόλυτα εκτεθειμένος. Δεν έχετε το περιθώριο για θολές απαντήσεις, εξακολούθησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι για τις υποκλοπές «σήμερα υπάρχουν αποδείξεις και όχι εικασίες. Αποδείξεις από την πιο επισημη αρχή του κράτους για τη δράση του παρακράτους», από την ΑΔΑΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε θλιβερή τη στάση του πρωθυπουργού έξι μήνες τώρα λέγοντας προς τον κ. Μητσοτάκη χρωστάτε απαντήσεις και εξηγήσεις. Την τελευταία φορά το βάλατε στα πόδια. Σήμερα δεν είναι εύκολο ακόμα και αν το επιχειρήσετε, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας χαρακτηριστικά για την τριμήμερη συζήτηση στη Βουλή ότι «δεν είχατε το θάρρος να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης. Άλλη μια ομολογία ενοχής».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να δεσμευτεί αν θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι υπήρξε παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Κωστή Χατζηδάκη.

 

Έξι μήνες ψέματα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να δεσμευτεί αν θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι υπήρξε παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Κωστή Χατζηδάκη.

«Τότε προτιμήσατε την ταπείνωση. Τρέξατε προς την έξοδο. Το κάνατε γιατί γνωρίζατε ότι οι παρακολουθήσεις είχαν γίνει γιατί εσείς ήσασταν ο εντολέας των παρακολουθήσεων και προτιμήσατε την ντροπή της φυγής από μια ξεκάθαρη δέσμευση. Γνωρίζατε τα πάντα και έξι μήνες λέγατε ψέματα παντού» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για πρωτοφανή τεράστια απόπειρα συγκάλυψης και άλλη μία κακοποίηση του κράτους δικαίου και της αλήθειας.

Η εκτροπή των παρακολουθήσεων μοιάζει ισότιμη με την εκτροπή της συγκάλυψης πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για πρωτοφανές κύμα τρομοκρατίας εναντίον όσων ξέρουν και υπήρχε κίνδυνος να μιλήσουν. Τον κατηγόρησε για δολοφονία χαρακτήρων όσων επέμεναν στο κράτος δικαίου και όχι στο παρακράτος.

Από τη στιγμή που η δημοσιογραφική έρευνα σας συνέβαλε επ’ αυτοφόρω επιλέξατε να συνεχίσετε το δρόμο της εκτροπής. Το δικό σας φόβο το μετατρέψατε σε δολοφονία της αλήθειας. Γίνατε δύο φορές ένοχος γιατί τα γεγονότα βοούν. Δεν πρόκειται για κάποιο λάθος, είπε ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση – μοντέλο διακυβέρνησης που στήσατε από την πρώτη μέρα. Εσείς ο ίδιος το στήσατε με σχέδιο από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής σας. Δική σας απόφαση ήταν να αναλάβετε την ΕΥΠ, είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Εγκληματική συμμορία η ΕΥΠ

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε απαντήσεις και επικαλούμενος το ρητό «ένοχος ή βλαξ;» τόνισε προς τον κ. Μητσοτάκη ότι «εσείς επιλέξατε αυτοβούλως τη δεύτερη απάντηση». Μάλιστα η ρήση αυτή του κ. Τσίπρα προκάλεσε αναστάτωση στην αίθουσα της Βουλής και ζήτησε από τον πρόεδρο του σώματος «σας παρακαλώ να με προστατέψετε από την οχλαγωγία».

Ο κ. Τσίπρας ρώτησε αν η εισαγγελέας της ΕΥΠ είναι μέρος του παρακράτους που λειτουργούσε υπογράφοντας τις παρακολουθήσεις εν αγνοία του πρωθυπουργού και θέτοντας και άλλα ερωτήματα όπως γιατί δεν ρώτησε ο πρωθυπουργός τον κ. Κοντολέοντα και τον κ. Δημητριάδη τι είχε συμβεί όταν αποκαλύφθηκαν οι υποκλοπές σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος για τη μεγαλύτερη εκτροπή που έχει γίνει από τη μεταπολίτευση και μετά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε και εξαγωγή του Predator και αναβάθμισε τον κ. Σμυρλή στον κομματικό μηχανισμό. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για καθεστώς Μητσοτάκη για να εκβιάζει και να κυβερνάει. Μετατρέψατε την ΕΥΠ σε εγκληματική συμμορία, ανέφερε ο κ. Τσίπρας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κλονίζει την εμπιστοσύνη του πολίτη στη Δικαιοσύνη και τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς θεωρήσατε τον εαυτό σας άτρωτο και ανεξέλεγκτο.

Παρακολουθήσεις και εξοπλιστικά προγράμματα

Ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για εργαλεία εκβιασμού για να έχει ομήρους ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε γιατί ακούγατε τον κ. Χατζηδάκη, τον κ. Ανδρουλάκη, τον κ. Κουκάκη, τον κ. Κύρτσο, τον κ. Τέλλογλου και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, το σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας και τους γραμματείς των Εξοπλισμών;

Οι παρακολουθήσεις των στρατιωτικών είναι νόμιμες αλλά λάθος; Είναι παράνομες; Τι ακριβώς είναι ρώτησε ο κ. Τσίπρας τον πρωθυπουργό. Ή ήταν νόμιμη η παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και θα έπρεπε να είχε διωχθεί ή είναι παράνομη και θα έπρεπε να πάει σπίτι του ο πρωθυπουργός είπε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι κανένας δεν μπορεί να παίζει με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.

Πόσο πατριωτικό είναι να παρακολουθείτε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; σημείωσε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για θράσος του κ. Μητσοτάκη. Ακούγατε τον κ. Φλώρο για λόγους εθνικής ασφάλειας ή για άλλους λόγους ή θέλατε να τον εκβιάζετε επειδή είχε άλλη άποψη από την πολιτική ηγεσία για τους εξοπλισμούς; Πείτε κ. Μητσοτάκη όταν ανεβείτε σ’ αυτό το βήμα. Το ίδιο ερώτημα έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για τον αρχηγό ΓΕΣ κ. Λαλούση και τους επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο κ. Λάγιος απομακρύνθηκε μετά την αγορά των Rafale προσθέτοντας το ερώτημα γιατί παρακολουθήθηκε και ο αντικαταστάτης του κ. Αλεξόπουλος;

Σε 3,5 χρόνια υπογράψατε κοντά στα 14 δισεκατομμύρια εξοπλιστικά προγράμματα. Κάποια αναγκαία και κάποια άλλα όχι είπε ο κ. Τσίπρας. Προχωρήσατε χωρίς καμία πρόβλεψη για ένα ευρώ και μια θέση εργασίας στην ελληνική αμυντική βιομηχανία. Όλα στη Γαλλία, είπε ο κ. Τσίπρας.

Θα δώσετε απαντήσεις τι σχέση έχουν οι παρακολουθήσεις με τα εξοπλιστικά προγράμματα; πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόταση δυσπιστίας – Νίκος Παππάς: Δεν βρέθηκε ένας να παραιτηθεί για τις παρακολουθήσεις;

Πρόταση δυσπιστίας – Μηταράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυλήσει την πολιτική ζωή στη λάσπη

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2023 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis