Πολιτική

Τσίπρας: Δεν συζητάμε παράλογες απαιτήσεις

τσιπρας

Ρεαλιστικό και αναγκαίο χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς σύντομα, ώστε να έχουμε μια πολιτική συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης και να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος. Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συζήτηση για το χρέος θα περιλαμβάνει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα, τα μεσοπρόθεσμα που θα αφορούν το διάστημα από τώρα ώς το 2018 και τα μακροπρόθεσμα που θα αφορούν την περίοδο από το 2018 και μετά.
Ως προς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, ο κ. Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα:«Τηρούμε απαρέγκλιτα όσα έχουν συμφωνηθεί, και έχουμε τη βούληση να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς κωλυσιεργίες».
Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό δεν σημαίνει ότι συζητάμε παράλογες απαιτήσεις είτε για νέα μέτρα, είτε για τη συνέχιση της ποινής αποκλεισμού της χώρας από τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων. «Αυτό πρέπει να λάβει τέλος» είπε

Πολιτική

Πέτσας: Βάλαμε φρένο στο ιικό φορτίο και είμαστε σε θέση να ανοίξει το λιανεμπόριο

Στέλιος Πέτσας

Ικανοποιητική» χαρακτήρισε την κατάσταση σε όλη τη χώρα, όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη. «Όπου χρειάζεται γίνονται επεμβάσεις. Αύριο θα είναι λίγο πιο δύσκολα και θα χρειαστεί προσοχή, αλλά οι κοινωνίες δεν είναι φτιαγμένες να είναι κλειστές» είπε αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

«Αν δεν είχαμε πάρει απόφαση τότε να βάλουμε φρένο στο ιικό φορτίο τώρα δεν θα μπορούσαμε να ανοίξουμε σχολεία κι αγορά, ήταν ένα προληπτικό μέτρο», ανέφερε. Όσον αφορά στο αν θα ακολουθήσει η άρση και άλλων περιοριστικών μέτρων ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι ελπίζει οι ειδικοί να δώσουν το πράσινο φως και για άλλες δραστηριότητες.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πρόστιμο για το... παρεάκι στο υπό κατασκευή μαγαζί του

"Ζωντανεύει" ξανά το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα - Τί πρέπει να γνωρίζετε

Ηράκλειο: Ένοχος ο 38χρονος για την εξαφάνιση της 17χρονης Μάγιας