Κοινωνία

Έρχεται πιο αυστηρό πλαίσιο για τις άδειες σε φυλακισμένους τρομοκράτες

21e2c06206572db9b1ecb296e0f6654a_l.jpg

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, προανήγγειλε πιο αυστηρούς όρους για τη χορήγηση αδειών σε φυλακισμένους τρομοκράτες, αλλά και αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τη χρήση μολότοφ.

«Στον νέο Ποινικό Κώδικα υπάρχει μια γενικότερη αυστηροποίηση των ποινών, τα 17 χρόνια στα οποία μπορούσαν οι πολυισοβίτες να αποφυλακιστούν, αυξάνονται στα 22 χρόνια πραγματικού χρόνου έκτισης ποινής, με τρόπο ώστε να εναρμονιστούμε και με τις διεθνείς τάσεις περί ελάφρυνσης των ποινών και ενσωμάτωσης αυτών των ανθρώπων σε όποια κοινωνία αναφέρονται, αλλά και με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και το αίσθημα της ασφάλειας», δήλωσε ο κ. Τσιάρας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε ό,τι αφορά τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους, ο Κώστας Τσιάρας ανέφερε: «Αλλάζει το πλαίσιο, καθώς εισάγονται φίλτρα και μέτρα σε ότι αφορά την έγκριση των αιτημάτων αδειών σε πολυισοβίτες φυλακισμένους, όπως οι τρομοκράτες, σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση, με την οποία εγκρινόταν κάθε αίτημα τους».
Τσιάρας: Πιο αυστηρό πλαίσιο για τις μολότοφ

«Αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο για την χρήση μολότοφ και εν γένει της τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών ομάδων, σε εναρμόνιση και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες», δήλωσε ακόμη ο κ. Τσιάρας, ενώ τόνισε ότι πρέπει να γίνουν πολλές μεταρρυθμίσεις και να αλλάξουν πολλά στον χώρο της Δικαιοσύνης και σε ό,τι αφορά την ανεξαρτησία της και τον χρόνο απονομής της.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Νοvartis, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης. Υπάρχουν εξαιρετικοί λειτουργοί και πρέπει όλοι να αφήσουν τους δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Καμία κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει τον δικαστή».

 

ESPA BANNER