Την πολιτική της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα θα εξαγγείλει απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της τελετής εγκαινίων της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται από χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, το πρωί θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-Helexpo για να ενημερωθεί σχετικά με τα στοιχεία που συνθέτου τη φετινή διοργάνωση και στη συνέχεια θα επισκεφθεί Περίπτερα της 88ης ΔΕΘ.
Αύριο, Κυριακή (8/9), στις 12:00, ο κ. Μητσοτάκης θα συνέντευξη Τύπου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».
Τιμώμενη χώρα η Γερμανία
Την 88η ΔΕΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7-15 Σεπτεμβρίου με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, εγκαινιάζουν απόψε, στις 7.30 το βράδυ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Ρόμπερτ Χάμπεκ. Η φετινή ΔΕΘ, οι πύλες της οποίας ανοίγουν στις 10 το πρωί σήμερα, συγκεντρώνει περισσότερους από 1300 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, καλύπτοντας όλους τους διαθέσιμους χώρους του εκθεσιακού κέντρου (32.000 τμ). Αυξημένες είναι και οι επίσημες κρατικές συμμετοχές (25 έναντι 18 πέρυσι), ενώ μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται χώρες που συμμετέχουν στη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία.
Ελικόπτερο, drones & «Αίαντας»
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ισχυρές διμοιρίες έχουν αναπτυχθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, απ’ όπου θα διέλθουν οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις, ενώ από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και drones θα εποπτεύουν την εξέλιξή τους.
Γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, αναπτύχθηκαν αστυνομικές κλούβες και κιγκλιδώματα για να αποτραπεί η κίνηση των διαδηλωτών προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται για κάθε ενδεχόμενο και ο «Αίαντας», το όχημα εκτόξευσης νερού της Αστυνομίας. Στο μεταξύ, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει ανακοινώσει και η Τροχαία.
Συλλαλητήρια το απόγευμα του Σαββάτου
Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου από συνδικάτα, συλλογικότητες, οργανώσεις και πολιτικές κινήσεις.
Στις 6 μ.μ. καλούν σε συγκέντρωση, στο 'Αγαλμα Βενιζέλου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ μισή ώρα νωρίτερα είναι το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην Πλατεία της ΧΑΝΘ. Στην Καμάρα (6 μ.μ.) θα συγκεντρωθούν άτομα που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Κλείδωσε» το καλάθι της ΔΕΘ: Στο επίκεντρο στέγαση, φοροελαφρύνσεις και ενίσχυση εισοδημάτων
Κρήτη: Ιερέας κατηγορείται ότι κακοποιούσε για χρόνια τη σύζυγο και τα παιδιά του