Πολιτική

Θεοδωρικάκος: να στηρίξουμε την απόφαση της κυβέρνησης να προστατεύσει τα ελληνικά σύνορα

Τάκης Θεοδωρικάκος

Κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες να στηρίξουμε ενωμένοι την απόφαση της κυβέρνησης να προστατεύσει με αποτελεσματικότητα τα ελληνικά σύνορα, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι πρέπει να δείξουμε απόλυτο σεβασμό και αλληλεγγύη στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα σε ανάρτηση στα social media, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει: «Καλό μήνα! Καλή Σαρακοστή! Αυτήν την ώρα όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε απολύτως ενωμένοι! Και να στηρίξουμε όλοι μαζί την απόφαση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να προστατέψουμε και να διασφαλίσουμε τα σύνορα της πατρίδας μας αποτελεσματικά! Με απόλυτο σεβασμό και αλληλεγγύη στο έργο που κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις , η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα στον Έβρο και στο Αιγαίο!».

Πολιτική

Ηγουμενίδης: Στη βουλή η βελτίωση του πλαισίου της κακοποίησης

ξυλοδαρμός κακοποίηση ενδοοικογενειακή βία

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης την επιστολή του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου με αναλυτική δέσμη προτάσεων νομοθετικής βελτίωσης του πλαισίου κακοποίησης.

Στο έγγραφο της αναφοράς των βουλευτών προς τους αρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εργασίας επισημαίνεται η θέση του Συνδέσμου -  που δραστηριοποιείται από το 2000 στο θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων της Γυναίκας και της ισότητας - πως είναι «σημαντικό να διαμορφωθεί και να προωθηθεί ένα αποτελεσματικότερο πλαίσιο σε ό,τι αφορά τη δικαστική διερεύνηση, επίλυση και αποζημίωση θυμάτων σεξουαλικής βίας και κακοποίησης», παραθέτοντας προς τα Υπουργεία σχετική αναλυτική δέσμη προτάσεων.

Προτείνεται μεταξύ άλλων από τον Σύνδεσμο «να διασφαλιστεί η καταγραφή και ειδική διαχείριση θυμάτων σεξουαλικής βίας», τονίζοντας ότι «σήμερα πολλά περιστατικά σεξουαλικής βίας και βιασμοί καταγράφονται από την ΕΛΑΣ ως ‘εγκληματικές ενέργειες’ ενώ τα θύματα δεν καθοδηγούνται στη λήψη εξειδικευμένων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας», ενώ επίσης αναφέρεται στην ανάγκη διασύνδεσης των εμπλεκομένων με την κακοποίηση υπηρεσιών στη βάση ενός κοινά αποδεκτού πρωτοκόλλου λειτουργίας στελεχών ‘πρώτης γραμμής’».

Οι 3 βουλευτές ζητούν ενέργειες και  απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Η θάλασσα υποχωρεί - Οι κάτοικοι ανησυχούν! (φωτογραφίες)

Σεισμός Ελασσόνα: Αποκολλήθηκαν βράχοι στα Μετέωρα