Πολιτική

Θεοδωράκης: Δεν ανταλλάσουμε, δεν εγκαταλείπουμε το Ποτάμι

theodorakis.jpg

«Το Ποτάμι το δημιούργησαν οι ανάγκες των καιρών. Δεν το ανταλλάσσουμε! Δεν το εγκαταλείπουμε! Ο στόχος λοιπόν δεν άλλαξε ένα κίνημα λογικής που υπηρετεί την κοινωνία και ένας αγώνας χωρίς τέλος. Περισσότερα για περισσότερους. Αυτό είναι το δικό μας Ποτάμι».

Αυτό υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το βράδυ σε συγκέντρωση-πάρτυ στελεχών, εθελοντών και φίλων του Ποταμιού για τα τρία χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Προηγήθηκε συζήτηση για τα fake news και τις παραπλανητικές ειδήσεις. Παρόντες ήταν και η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ακόμη ότι «πρέπει να μην καλλιεργούμε νέες ψευδαισθήσεις. Επανεκκίνηση και όχι αναπαλαίωση έχουμε ανάγκη. Όσους τους ενδιαφέρει μόνο η κατάρρευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνουν ένα μισό, μετέωρο βήμα.
Θέλουμε να αλλάξουμε κυβέρνηση; Ή είναι ώρα να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα; Ο λαός δεν σώζεται, ο λαός σώζει! Μην φύγουμε από το καταστροφικό, για να πάμε στο δυσάρεστο. Και η απάντηση είναι μόνο δική σας! Πρέπει να διαδώσουμε το παραμύθι μας. Ένα παραμύθι - για πρώτη φορά - χωρίς ψέματα!».

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «στη χώρα της ψεύτικης ταμπέλας, πρέπει αυτή τη φορά να δώσουμε τη μάχη του περιεχομένου, το ερώτημα λοιπόν ήταν λάθος. Δεν νικήσαμε - δεν ηττηθήκαμε. Το πραγματικό ερώτημα είναι θα ηττηθούμε ή θα νικήσουμε;»
Επιτέθηκε στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για την αξιολόγηση λέγοντας ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης όλων των αξιολογήσεων, μέχρι σήμερα είναι η αποθέωση της απραξίας!
«Ακόμα και η υπόσχεση «καταργούμε τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο» ήταν μια υπόσχεση βαρεμάρας.«Που να τρέχεις τώρα να αλλάξεις τη χώρα, άλλαξε ένα νόμο», είπε και πρόσθεσε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν αντίθετοι στις αποκρατικοποιήσεις, τις σαμποτάρανε. Διαπραγμάτευση για χρυσό βατόμουρο! Την ημέρα που ο κ. Τσίπρας συνέθετε την μελωδία της ανάπτυξης

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωνε μείωση των επενδύσεων 30%! Η μεσαία τάξη καταρρέει, οι φτωχοί πολλαπλασιάζονται. Για τον διάλογο συνεργασίας με τις υπόλοιπες δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι ξέρει να συζητά με ανοχή, ουσία και ακρίβεια. Έχουμε στο DNA μας την συνεργασία και τον διάλογο, επιζητούμε εποικοδομητικές αντιπαραθέσεις με τα άλλα κόμματα.«Δεν θα συμφωνήσουμε σε όλα. Έχουμε διαφορετικές θέσεις, διαφορετικές νοοτροπίες? αλλά την ίδια πατρίδα. Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από ένα άχρωμο κέντρο πασπαρτού. 

Δεν είμαστε όλοι ένα. Υπάρχουν οι συντηρητικοί με τα παλιά εικονίσματα Και υπάρχουν και οι εκσυγχρονιστές. Κάποιοι συντηρητικοί του κέντρου αλληθωρίζουν το τελευταίο διάστημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ίσως το στερητικό σύνδρομο των υπουργείων", τόνισε και συμπλήρωσε: «Εμείς όμως δεν θα προδώσουμε, αυτούς που μας πίστεψαν. Θα επιμείνουμε στις συνεργασίες, με βάση μια ξεκάθαρη πολιτική πρόταση, η οποία δεν περιλαμβάνει και δεν απευθύνεται στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι είναι καταστροφική και η λύση της αυτοδυναμίας, που διαλαλούν κάποιοι στην ΝΔ. Εξυπηρετεί την καριέρα τους, αλλά δεν εξυπηρετεί τη χώρα, όπως ανέφερε και πως «θέλουν να (ξανα)σώσουν την οικονομία αλλά δεν μας λένε πως χρεοκόπησαν τα σπίτια τους. Στα παλιά κόμματα εξουσίας υπάρχουν ομάδες συμφερόντων, φατρίες και βαρόνοι, που ετοιμάζονται να κάνουν ξανά έφοδο στα υπουργεία, σκέψου την επιστροφή στις μέρες της αυτοδυναμίας... Ένας νέος εφιάλτης για τη χώρα.Το μοίρασμα της εξουσίας θα γίνει πάλι με βάση τον ελάχιστο κοινό μέσο όρο.Η λύση λοιπόν δεν είναι η λευκή επιταγή σε αυτούς που ήδη έχουν δοκιμασθεί και αποτύχει».

Για την επομένη των εκλογών ως λύση είναι μια κυβέρνηση που θα εκφράζει τις πρωτοπόρες, δημιουργικές και παραγωγικές, δυνάμεις του τόπου. «Πρέπει να απελευθερώσουμε τη χώρα από τους δυνάστες της: τον κρατισμό, την κομματοκρατία, τις συντεχνίες, τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, τον ελιτισμό και τον λαϊκισμό », τόνισε και υπογράμμισε ότι η χώρα εκτός από μνημόνια θέλει ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο. Να φέρουμε πιο κοντά τα λόγια με τις πράξεις,

Να δώσουμε συνέχεια στα πράγματα που το αξίζουν, να μεγιστοποιήσουμε τα τουριστικά οφέλη να τα συνδυάσουμε με υπηρεσίες υγείας και παιδείας. Να αυξήσουμε την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή. Να βασιστούμε στους εγκεφάλους μας που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην νέα επιχειρηματικότητα» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Πολιτική

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: Ορόσημο τα μέσα Μαΐου για επιστροφή στην κανονικότητα

Μητσοτάκης

«H υγειονομική κρίση με το έναν ή τον άλλο τρόπο φτάνει στο τέλος της. Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί σημαντικά και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τους επόμενους δύο μήνες. Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self-test και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος.

Mε προφανώς, ημερομηνία ορόσημο τα μέσα Μαΐου, όπου σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας -ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την ελληνική οικονομία- σε επισκέπτες από το εξωτερικό υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα έχουν περάσει την ασθένεια, είτε θα έχουν έρθει με ένα αρνητικό test», σημείωσε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του σε διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο της «Πολιτικής Ακαδημία Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία - Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Μεταρρυθμίσεις». 

«Από την μια το Ταμείο Ανάκαμψης και από την άλλη το ΕΣΠΑ αφορούν όλους τους Έλληνες πολίτες. Δεν μιλάμε, εδώ για έναν κουβά με κεφάλαια, χρήματα, τα οποία απλά θα πάνε σε κάποιες μεγάλες εταιρείες. Ειδικά το σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης -με το ΕΣΠΑ είστε προφανώς, πιο, εξοικειωμένοι, καθώς είναι το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο έχει υποστηρίξει την ελληνική οικονομία εδώ και δεκαετίες- αλλά για το Ταμείο Ανάκαμψης θα διαπιστώσετε ότι είναι μια δουλειά η οποία έχει και εθνικό αλλά και περιφερειακό πρόσημο»σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σεμινάριο, όπου έκαναν παρουσίαση και απάντησαν σε ερωτήσεις των στελεχών της ΝΔ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρού, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος της πανδημίας. Είμαι αισιόδοξος, διότι, η εμπιστοσύνη την οποία έχει χτίσει η πατρίδα μας -ειδικά στους κύκλους των ξένων επενδυτών- είναι αυτή την εποχή εξαιρετικά υψηλή. Άρα, υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Είμαι αισιόδοξος, διότι, εκμεταλευτήκαμε την περίοδο της πανδημίας για να δρομολογήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν κάνει την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική. Και είμαι, επίσης, αισιόδοξος διότι η Ελλάδα σε πείσμα κάποιων που προέβλεπαν τα χειρότερα τελικά -καθώς μπορούμε πια να κάνουμε με αρκετή ασφάλεια έναν απολογισμό του πως διαχειρίστηκαν οι διάφορες ευρωπαϊκές χώρες την πανδημία- τα κατάφερε πολύ καλύτερα από τις πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Το σημερινό σεμινάριο της «Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών Plus» παρακολούθησαν στελέχη της ΝΔ από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ από τον Αύγουστο του 2019 έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 30 αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Την αποψινή εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματεας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ΝΔ Βασίλης Φεύγας και ακολούθησε εισήγηση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Στεργιου. 

ειδησεις σημερα 

Μπαχτσελί: «Η Ελλάδα θα χάσει το κεφάλι της» – Επίθεση σε Μητσοτάκη και Δένδια

ΗΝΙΟΧΟΣ 2021: Μήνυμα Μητσοτάκη για την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων (Βίντεο)

Στη Σαουδική Αραβία Δένδιας και Παναγιωτόπουλος