Η Έλενα Ακρίτα υπέβαλε την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όμως αυτή δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Κ.Ο Νίκο Παππά.
Η κυρία Ακρίτα, σε ανάρτησή της στο Facebook, ανέφερε ότι μετά τη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε για το λάθος της (σ.σ. για την αναφορά στον «γιο της πλύστρας» στην ανάρτηση με την πισίνα) , θεώρησε ότι είχε ηθικό χρέος να παραιτηθεί, θέτοντας την έδρα της στη διάθεση του κόμματος. Ο Νίκος Παππάς εκτίμησε πως η δημόσια αναγνώριση και ανασκευή του λάθους αρκούν, και ως εκ τούτου η παραίτηση δεν έγινε δεκτή.
Η βουλευτής ενημέρωσε τον Νίκο Παππά για την πρόθεσή της να παραιτηθεί και με sms. Επιστολή παραίτησης δεν υπήρξε και ως εκ τούτου δεν παρελήφθη σχετικό έγγραφο από το γραφείο τοι Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασουλα. Εάν η κα Άκριτα έστελνε επιστολή στον Πρόεδρο του κοινοβουλίου η παραίτηση της θα ήταν αμετάκλητη - όπως συνέβη και στην περίπτωση του Όθωνα Ηλιοπουλου - και τότε θα άνοιγε πάλι η συζήτηση για της πιθανότητες εισόδου στην Βουλή του Στέφανου Κασσελακη.
Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:
«Παρά το γεγονός ότι ζητησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Έστειλα σχετική επιστολή στον πρόεδρο της ΚΟ θέτοντας την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος.
Ο Νίκος Παππάς δεν αποδέχτηκε την παραίτηση μου, εκτιμώντας πως, στην προκειμένη περίπτωση, η δημόσια παραδοχή, αναγνώριση και η ανασκευή είναι αρκετή.
Ετσι προχωρώ στη ζωη. Με σωστά, με λάθη πάντα με γνώμονα το αξιακό μου σύστημα και τη συνείδησή μου».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Άκριτα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Παππά, μετά την επιστολή που τού έστειλε. Ο κ. Παππάς διαβεβαίωσε την λυρία Ακρίτα ότι η συγγνώμη και η ανασκευή του σχολίου είναι υπεραρκετη.
Σάλος από την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα
Νωρίτερα, είχε προκληθεί μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, για την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στο Facebook, με τη φωτογραφία από τη δημοσκόπηση του Open, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πέμπτο κόμμα.
Στο φόντο της φωτογραφίας με το γράφημα από τη δημοσκόπηση φαινόταν μια εσωτερική πισίνα, κάτι που σχολιάστηκε ιδιαίτερα από τους χρήστες του X.
Απαντώντας στα σχόλια για την πισίνα η κ. Ακρίτα έγραψε: «Και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβασαι, το γιο της πλύστρας να φοβασαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Σήμερα οι αποφάσεις Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στη Λευκωσία
ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξαν τον δρόμο στον Κασσελάκη - Με 30 υπογραφές και χωρίς κριτήρια οι υποψηφιότητες
Δημήτρης Νατσιός: Για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις