Τετ α τετ αναμένεται να έχουν, τελικώς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκος πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στην Ουάσινγκτον.
Η συνάντηση των δύο ανδρών «κλείδωσε» αργά το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα Ελλάδος), ωστόσο δεν έχει οριστεί ακόμη η ώρα που θα πραγματοποιηθεί.
Μία συνάντηση πάντως που θα πραγματοποιηθεί εν μέσω σφοδρής εσωκομματικής κριτικής στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι ενστάσεις για τον ελληνοτουρκικό διάλογο είχαν εκφράσει στην πρόσφατη κοινή τους εμφάνιση οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Καραμανλής είχε δε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην θέσει στη Χάγη ζητήματα εθνικής κυριαρχίας όπως η στρατιωτικοποίηση των νησιών και το εάν τα νησιά όπως το Καστελόριζο έχουν υφαλοκρηπίδα.
Ο κ.Μητσοτάκης πάντως έχει πολλάκις δηλώσει ότι η Χάγη είναι πολύ μακριά και επικεντρώνει στο να παραμείνουν ανοιχτοί οι διάλογοι με Τουρκία και να διατηρηθεί ήρεμο κλίμα στο Αιγαίο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Η κυβέρνηση υπηρετεί τα funds και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα