Πολιτική

Συνάντηση του Λαφαζάνη με το Ρώσο πρέσβη Αντρέι Μάσλοβ

παναγιωτης λαφαζανης

Την πλήρη υποστήριξή του στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας που τού παρέθεσαν ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Μάσλοβ μαζί με ομάδα συνεργατών στο Πολιτιστικό Μέγαρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τις σχέσεις των δύο χωρών και τις εξελίξεις στην περιοχή μας, με τον Π. Λαφαζάνη να τονίζει, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΕ, ότι η ανάγκη διαμόρφωσης μιας ειδικής προωθημένης στρατηγικής σχέσης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία αποκτά εξαιρετικά επείγουσα σημασία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η περιοχή μας.

Αυτή η προωθημένη ειδική στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ρωσίας σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον πολιτικό, οικονομικό, ενεργειακό και πολιτιστικό τομέα, συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης, ανταποκρίνεται πλήρως στο συμφέρον της Ελλάδας και της Ρωσίας και των λαών των δύο χωρών, ενώ θα βοηθούσε σημαντικά στην ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στην περιοχή μας, τα οποία, όπως επισήμανε, διατρέχουν αυτήν την περίοδο μείζονες κινδύνους.

Πολιτική

Ανοίγει ο δρόμος προς την φυλακή για τον Γιάννη Λαγό

Γιάννης Λαγός

Τα μέλη της επιτροπής νομικών θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν σήμερα υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού, με 22 ψήφους υπέρ και 2 κατά. Η απόφαση αυτή αφορά την καταδίκη του Λαγού για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του Λαγού που είναι και το τελικό στάδιο αυτής της πολύμηνης διαδικασίας. Δεν έχει οριστεί ακόμα η ημέρα της ψηφοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κεφαλογιάννης: Ανησυχία για την αύξηση των τιμών στα τρόφιμα λόγω επιπλέον φόρου στα λιπάσματα

Βαρουφάκης για εργασιακά: Με το ν/σ Χατζηδάκη πάμε σε πολεμικές στιγμές

ΚΚΕ για Κεραμέως : Πρόκληση να παραμένουν κλειστά τα Πανεπιστήμια