Πολιτική

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σταύρο Θεοδωράκη

Μητσοτάκης,Θεοδωράκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, ο κ. Μητσοτάκης είπε στον κ. Θεοδωράκη ότι είναι σημαντικό οι φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να έχουν διάλογο.

«Έχω αναγνωρίσει, στη συνολική σου προσπάθεια, την αποστροφή στο λαϊκισμό, κάτι στο οποίο θέλω να σταθώ ιδιαίτερα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είναι χρήσιμο, όχι μόνο για να αισθανόμαστε εμείς καλά, αλλά για να αισθάνεται ασφάλεια η κοινωνία ότι υπαρχουν κάποιοι άνθρωποι αποφασισμένοι, παρά τις διαφορές τους να συμπλεύσουν για κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στείλουμε στον απογοητευμένο μας λαό, που φοβάται ότι θα πηγαίνουμε από παρακμή σε παρακμή» σημείωσε, από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Υπάρχει άλλος δρόμος. Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων, και θα τα λέμε πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.
 

Πολιτική

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

κινημα αλλαγης

Με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ εισηγείται να γίνουν εκλογές για τη νέα ηγεσία το Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, η ΕΔΕΚΑΠ προτείνει να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος στις 5/12 και ο δεύτερος στις 12/12.

Την απόφαση θα κληθεί να επικυρώσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ που συνεδριάζει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου. Επίσης στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις: Φώφη Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης.

Η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε επίσης:

Να ορίσει Νομαρχιακές Επιτροπής συντονισμού - εν είδη εφορευτικών επιτροπών ανά τη χώρα.
Να ορίσει ως αντίτιμο για την ψηφοφορία μέλους ή φίλους το ποσό των 3 ευρώ για τον πρώτο γύρο και 1 ευρώ για τον β' γύρο.
Οσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή θα κληθούν να ψηφίσουν και την δεύτερη Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Στήνονται σκηνές για 2.500 ανθρώπους και για το Συντονιστικό Κέντρο

Ηράκλειο-σεισμός: Μεγάλη ανταπόκριση των Κρητικών για φιλοξενία σεισμόπληκτων

Σεισμός στο Ηράκλειο: 90 καταλύματα για τους πληγέντες - Επαφές Κικίλια με ξενοδόχους

ESPA BANNER