Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγχαρητήρια του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα
tsipra_-_gioynker.jpg
 clock 15:11 | 21/09/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για τη νίκη του. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, ο Μ. Σχοινάς εξέφρασε την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρεία αντιπροσώπευση φιλοευρωπαϊκών κομμάτων. Συνεχίζοντας, ο ίδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι υπό την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα δεσμεύθηκε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να μπορέσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και απασχόλησης. Εκτίμησε δε, ότι η νέα κυβέρνηση έχει την εντολή να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Εξάλλου, ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία. Πρόσθεσε ότι η απελθούσα υπηρεσιακή κυβέρνηση έκανε ουσιαστική δουλειά, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην πρώτη αξιολόγηση.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα η νέα ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τάχιστα τα καθήκοντά της, ούτως ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσουν

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis